welcome to europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.
lépj be bátran
európa rád vár
Karakter neve:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
jelenlegi utazóink
európa szívében
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég

Briana Doherty, Faith Terner

A legtöbb felhasználó (38 fő) Csüt. Márc. 01, 2018 9:25 pm-kor volt itt.
legújabb bejegyzések
friss irományok
Yesterday at 11:41 pm
Csüt. Ápr. 19, 2018 9:31 pm
Csüt. Ápr. 19, 2018 7:36 pm
Szer. Ápr. 18, 2018 8:00 pm
Szer. Ápr. 18, 2018 4:36 pm
európai lakosok
nyilvántartása
csoport
angol 5 5
dán 3 1
francia 3 -
görög - 1
holland 1 -
ír 3 4
külföldi 2 2
német - -
norvég 2 2
olasz 1 1
portugál 1 -
spanyol 1 -

Véronique Villehardouin
TémanyitásTárgy: Véronique VillehardouinPént. Ápr. 06, 2018 11:08 pm
véronique valerie villehardouin
En politique, on succède à des imbéciles et on est remplacé par des incapables.
jessica brown findlay
26
francia
politikus
strasbourg
1991. 05. 06.
heteroszexuális
hajadon

Tisztán emlékszem az arcára, a kezére, ahogy a terhességi tesztek közt matatott, az ujjai hosszúak voltak, a körmeiről lehámlott a festék, mint régi templomokról a vakolat, magasabb volt nálam, és végtelenül szőke, mint a búzamező, Maman pedig elterelte a tekintetemet, ne bámészkodj – mennyi lehettem? Hétéves? Nyolc? A lány, a magas, a szőke, a remegő szájával, a pandafestékes szemeivel, kész felnőttnek tűnt, de utólag azt hiszem, nem volt több tizenhatnál, vagy egy nagyon jólfejlett tizennégy évesnél, és nyilván sosem tudtam meg, mi lett a teszt eredménye, sőt, a polchoz se mertem visszamenni, csak évekkel később, suttyomban, mert azt hittem, valami illetlen dolgot árulnak ott. De azon a napon én is egy lettem, egy minden gyönyörű, felnőttnek látszó, lepattogzott körmű kamasszal.

És el kellett fogadnom, hogy az emberek bizony figyelni fognak, ha beszélek - figyelni fognak, és esetleg megdobálni, sörösüveggel, kaviccsal, extrém esetben a kutya alól éppen csak felszedett ürülékkel, el kellett fogadnom, hogy ezt a világot nem a magamfajta garce libróknak találták ki, és ha túl szűknek érzem, nyugodtan menjek anyámba. Ha nem bírom befogni, fáradjak vissza a parkolóba, vagy keressek magamnak egy pasit, aki érti a foutre ige jelentését a gyakorlatban, és lelép, ha végzett - de semmiképp se üljek ott a Planned Parenthood váróban, semmiképp se elegyedjek beszélgetésbe azokkal a jólfejlett tizenéves lányokkal, akik zokogva rázkódnak a székeiken, akik életük legnagyobb hibáját készülnek elkövetni, és bedőlnek, ó, mennyire bedőlnek a társadalmunk hazugságának, société anonyme, mikor ti, anyák és apák, azt mondjátok a lányotoknak, hogy csak egynegyedóraésnemisfájnemisfogszemlékeznirá.

Ebben a nevetséges kék kabátban csak egy vagyok közülük - velük rázkódom a fájdalomtól, velük drukkolok, hogy megragadják a karomat, hogy legyen bátorságuk másként dönteni, és ugyanígy érzek, valahányszor a pornó ellen beszélek, vagy a kampányfőnök helyreigazít, hogy eztmárazértinkábbmégsekéne, mert a párt népszerűségét teszem kockára, legyek inkább szabadúszó, vagy írjak regényt, vagy vezessek blogot, ahogy minden unatkozó feminista teszi, akik nem elég bátrak azt mondani, hogy igenis jogod van az egyenlőséghez, jogod van az oktatáshoz, az álmaidhoz, jogod van az életet választani, bátornak lenni, jogod van átgondolt döntést hozni, élvezni a szexet, és tisztelni a férfiakat, az ő emberi méltóságukat - még akkor is, ha éppenséggel nő vagy, a XXI. században.

foglalkozás ❖ politikus (Parti Socialiste)  

hobbi ❖ életvédő, kempingezésfüggő, könyvmoly  

becenév❖ véra

Család ❖ Tíz évvel ezelőtt apa túladagolta magát, annak reményében, hogy ezzel gyorsan és fájdalommentesen véget vet az életének - szerencsétlenségére csak anya széntablettáit tömte magába, így várt rá, és mindannyiunkra, egy hosszadalmas családterápia, míg odakint tovább gyűrűzött a világválság. Nincs csodálkozni való azon, hogy Papát ez ilyen mélyen érintette - a Villehardouin-ágon öt nemzedék óta száll apáról fiúra (hatszor aláhúzva, négy felkiáltójellel) a Cavalier nevet viselő alkoholbirodalom, ami akkoriban szintén bedőlni látszott, azzal fenyegetve, hogy magával ránt mindannyiunkat.

De jött Antoinette (36), mint a szélvihar, keresztülnyargalt a csatamezőn, modern Jeanne d'Arcként ragadta meg az örökség grabancát, mielőtt az a fejünkre omlott volna; jött a mindig elegánsan vasalt szoknyáival, a bonyolult kifejezéseivel, a pedánsan adagolt szarkazmusával; jött, mint minden vezetők legnagyobbika, aki nem hisz a szabad akaratban, ha arról van szó, hány órakor tálaljuk a vacsorát, és aki úgy véli, a sötétkék foulard minden nő megjelenését feldobja. Jött a szimfóniát kopogó cipősarkaival, a kereskedelmi ülések és pezsgős megegyezések végtelen sorával - Papa pedig csak az első pár évben bánta, hogy elkényelmesedhet a kanapén. (Azt hiszem, ma már kifejezetten élvezi.)

Cybele (32) csak csóválta a fejét rajta, törtető sznobnak nevezte, vagy véreskezű despotának - ő maga úgy vonult ki a lövészárokból, hogy egyikünk sem vette észre, bár néha kedvem lett volna utánamenni, oda, ahol minden olyan egyszerű volt, telve a papírrostok és a festékek fűszeres illatával, ahol késő este sem volt kellemetlen mezítláb átosonni egymáshoz, ahol senki nem csodálkozott, ha akvamarin került a kezünkre vagy rostok ragadtak a hajunkba. Az ujjai alatt hatalmas madarak elevenednek meg, nincs ott szépség, csak erő, vagy éppen apró lámpák szentjánosbogárbőrben, a határtalan képzelet csókot hint a valóság arcára – éppen úgy, ahogyan minden csalódásom után ő csókolt homlokon, nyugodj meg, Véra, végül mind csak történetek leszünk a tábortűz körül.

Maman háttéralak, aki minduntalan előrevág, illatokban, ízekben, mintha egész gyerekkorom nem állna másból, csak belőle, ahogy vizes fésűvel a hajamat kínozza, ahogy a brossai közt válogat, ahogy szólásra emelkedik, és milliók figyelik, minden szavában ott a lejtő, minden hangsúlyban a remény – ezerszer kérdeztem, miért? és ma én is úgy vonok vállat, ahogyan ő teszi, hiszem, hogy jobbak vagyunk a jelennél, és hirtelen megértem, megértem neki, hogy minden illaton, minden ruhasuhogáson túl igazán sosem volt velünk, megértem, hogy amint tudott, rohant vissza a pódium mögé, rohant vissza a szavazóihoz – megértem, és még ha remeg is a gyomrom, megbocsátom neki. Ezekben a percekben megbocsátok neki mindent.cordon bleu ❖ pas d'information ❖ aucun
politikus

avatar
Hozzászólások száma :
4

reagok :
0

Csatlakoztam :
2018. Apr. 05.

Tartózkodási hely :
a tűzvonalban

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Véronique VillehardouinVas. Ápr. 08, 2018 2:28 pm
gratulálunk, elfogadva!

welcome aboard

Légy üdvözölve az oldalon Véronique!  

A karakterlapoddal mindent rendben találtam, igazán érdekes olvasmány volt, szép fogalmazással megfűszerezve, úgyhogy utadra is engedlek, irány foglalózni utána pedig tiéd a játéktér!
Admin

avatar
Hozzászólások száma :
78

reagok :
111

Csatlakoztam :
2017. Nov. 24.

Tartózkodási hely :
stuck in the pages

Felhasználó profiljának megtekintése

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: utazás Európába :: elkészült karakterlapok-
Ugrás: