Welcome to Europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.


 
belépés
a végtelen univerzumba
Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés
Chatbox
közhírré tétetik
jelenléti ív
erre sündörgünk
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 1 rejtett és 5 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (43 fő) Kedd Aug. 21, 2018 12:11 pm-kor volt itt.
friss emlékek
életünk állomásai
Yesterday at 5:18 pm

Nastya & Zach ~ The investigation
TémanyitásTárgy: Re: Nastya & Zach ~ The investigationNastya & Zach ~ The investigation EmptyPént. Jún. 22, 2018 2:10 pmzach&nastya
как я могу помочь?

Régebben nem sokat utazgattam. Jobban szerettem elintézni az ügyeimet az apró dolgozószobámból, Szentpétervárról, de mostanában annyi felkérést kapok, hogy nem tudok folyamatosan Oroszországban tartózkodni. Nyomozni pedig csak úgy lehet, hogy bejárom az összes lehetséges helyszínt, követem a gyanúsítottakat, olyan dolgokat próbálok meglátni, ami másnak el van rejtve, s emellett még az interneten is kutakodok hátha találok valami régi cikket vagy közösségi médiás profilt, ami közelebb juttathat az eset megoldásához.
Mivel jó pár napja Angliában tartózkodom kivételesen személyes okokból kifolyólag és nem a munka miatt, így üzentem egy Zachary Wahlberg nevű úriembernek, hogy a héten lesz vele időm találkozni, hiszen már korábban felkeresett csak éppen nem sürgős az ügye az én szememben. Nem egy gyilkosságot kell megfejteni, még csak nem is adócsalás vagy valami hasonló. Mindössze a srác apját kell megtalálnom, ami számomra eltörpül a többi eset mellett, míg valószínűleg Zachary-nek ez jelenti az életet. Magamból kiindulva ha még nem is lesz sok időm az ügye megoldására, körülbelül egy hónap múlva már ott lesz a fiúnál az apja neve és lakcíme. Onnantól már az ő döntése, hogy mit csinál vele, s hogy őszinte legyek engem különösebben nem is érdekel.
Mindössze most egy dolog miatt fáj a fejem. Még pedig, hogy az Istenért sem tudom rábizonyítani a svéd lányra azt a gyilkosságot, pedig száz százalékig meg vagyok róla győződve, hogy ő volt az. Ennél még apámat is könnyebb volt börtönbe juttatni, s fogalmam sincs, hogy mi tévő legyek.
Ezekkel a gondolatokkal szállok ki a taxiból a megbeszélt kávézó előtt, s miután elolvasom a fiú üzenetét már biztosra tudom, hogy kit kell keresni. A vörös magassarkúm hangosat koppan az aszfalton, s mikor benyitok a helyre minden szem rám szegül. Próbálok úgy tenni, mintha nem sántítanék, de nem olyan könnyű ezt eltitkolni. Körbenézek a helységben és rögtön megpillantom a srácot. Nem valami nagy kávézóról van szó és nincs is sok ember, így könnyű volt kiszúrni.
Odamegyek az asztalhoz, s mielőtt bármit is szólnék leveszem magamról a vörös köpenyem és eligazgatva rakom le magam mellé.
- Ön Zachary Emmett Wahlberg? – kérdezem, mikor leülök, habár biztos vagyok benne. Másra nem illik a leírás. – Én Anastasiya Vladimirovna Zhdanova vagyok, magánnyomozó – kinyújtom a kezem a srácnak, s a vörös körmeimen ezzel egyidőben törik meg a fény.
Közben leintem a pincért és rendelek magamnak egy kávét, majd a táskám mélyéről előhalászom a laptopomat, amin minden ügyem, minden apró részlete megtalálható. Egy sóhaj kíséretében nyitom meg a wordöt és pillantok fel a srácra.
- Jól van, mindent tudni szeretnék, hogy pontosan mi a célod és hogy esetlegesen tudsz-e valamit, ami elősegítheti a nyomozást – hadarom el, s közben megrökönyödöm, hogy most mennyire kihallatszik az orosz akcentusom. – A pénzről majd akkor beszélünk, ha elmondtál mindent, hiszen ahhoz mérten alakítom az árakat, s ha nem megfelelő, akkor még lemondhatod és nem csinálok semmit. Az adatokat bizalmasan fogom kezelni – erőltetek egy mosolyt az arcomra, hogy egy kicsit barátságosabbnak tűnjek a srác szemében. Őszintén szólva nem tűnik valami pénzes gyereknek, én pedig nem dolgozok olcsón, így nem tudom, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.

Anonymous
Vendég
Vendég

Nastya & Zach ~ The investigation Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nastya & Zach ~ The investigationNastya & Zach ~ The investigation EmptyHétf. Jún. 04, 2018 11:58 pm
Érdemes elég hosszan élni ahhoz,

hogy kinőjed mindazt a sértettségtudatot, amire menet közben szert teszel.- Zach? –hallom anyám halk hangját, mely szinte tökéletesen egybemosódik az egyhuzamban folyatott víz zubogásával. És még az a rágalom ér, hogy miattam magas a rezsi, mi? Hát ki az, aki egyfolytában folyatja a vizet, ha nem ő? Jó, erre az lehet az ésszerű válasz, hogy én még csak meg se közelítem a mosogató két méteres környékét, a koszos edényeket is úgy hajítom be a mélyedésbe, mintha legalábbis célba dobás lenne a feladat, nem a tányérok biztonságos elhelyezése, ne adj isten elmosogatása.
- Zach, mész valahova? –kezét egy konyharuhával törölgetve les ki a konyhából. Természetesen a vizet, mint minden egyes alkalommal, úgy hagyja…
- Anya… Húsz éves vagyok, mondhatni a magam ura! Miért tartozok neked beszámolóval minden egyes alkalommal, amikor megközelítem a bejárati ajtót? –csípőre tett kézzel fordulok az irányába. Lábamon egy darab cipő bekötetlenül, hátamon lezseren pihen a válltáskám, a mindig kötelező sapka félrecsúszva a fejemről lóg. Még az utolsó falat szendvicsemen rágódok, csoda, hogyha kiveszi a szavaimat… bár egy anyának az a dolga, hogy megfejtse amit a kölke hadovál neki, nem?
- Tehát nem mész sehova? Mert nekem nagyon úgy tűnik –kérdőn vonja össze a szemöldökét, a vizes konyharuhát összegyűrve öklét ő is a csípőjére teszi. Mindig azt mondták, hogy hasonlítunk egymásra… talán igaz volna?
- De. De megyek. Miért, tán baj? Talán nem élhetem a húszéves fiatalok szabadlelkületű életét? –rögtön a legrosszabbat feltételezve ugrok a torkának, érzem, ahogy arcom is zord mimikákat ölt. Az utóbbi időben, egészen pontosan a múltkori leveles ügylete óta mindig a rosszallást hallom ki a hangjából.
- Nyugodj meg, fiam –magasba emelve a tenyerét int csöndre. – Csak megkérdeztem… tudod, múltkor megígérted, hogy ma délután segítesz a kávézóban, mert Emily nem tudta elvállalni a műszakot. Most akkor mégse számíthatok rád? –csalódott a hangja, mély sóhajtással már konstatálja is az egyértelmű válaszomat. Tudja, hogy úgyis lerázom a magam dolga miatt, és jól is gondolja… leguggolva kötözöm be a cipőfűzőmet, majd másik lábamra húzva az előző párját ezt is hasonló ellátásban részesítem.
- Majd legközelebb, most fontos dolgom van –ezzel pedig már búcsút is intek neki, hogy kifordulhassak az ajtón. Rutinosan emelem a kezemet, hogy odaintegessek a résnyire nyitott ajtó mögül kikukucskáló Mrs. Jenkinsnek, majd egymás után szedem a lépcsőfokokat, hogy másodpercek múlva már London kétes ügyű környékének jó szmogos, büdös, áporodott szagát szagolhassam.
Lezseren vágom zsebembe a kezemet, másikkal szorosan tartom a táskám lelógó pántját, meglehetősen sűrűn pásztázva az elém táruló kávézók kiírásának szövegét. Nem mondhattam el anyámnak, hogy mi is az a hűdefontos ügy, ami miatt le kellett mondanom a mai besegítést. Ha megtudná… ha megtudná minden bizonnyal kiakadna. Kiakadna, hőbörögne, de a vége az lenne, mint amit minden anya tanúsít a gyerekeivel szemben olyan esetben, amikor úgy érzi, átverték: közölné, hogy nagyon csalódott bennem, hogy tőlem nem ezt várta. Természetesen mindezt ridegen, pontosan úgy, mintha egy darab szarral beszélne. És egyértelmű, hogy sikerül is elérnie azt, hogy úgy érezzem magam… ez szerintem minden gyerekes nő sajátos képessége. Vagy belénk, kölykökbe van belekódolva, hogy bedőljünk ennek a meglehetősen olcsó trükknek, amiről mindig tudjuk, hogy be fog következni, tudjuk, mit csinálnak, mégis minden alkalommal tud ránk hatni. Az ő érdekében hallgattam el tehát, hogy nem Kai-hoz, nem is Dave-hez megyek, hanem találkozóm van… szeretném tudni, hogy ki az apám. Akarom tudni, hogy kitől örököltem mindazt a személyiségjegyet, ami az anyámra nem jellemző. Hogy ki volt az a szemétláda, aki annak idején fogta magát, és a legnagyobb szarban hagyva anyámat fogta magát, és lelécelt. Akarok materiális személyt tudni apám személye mögött, akit hibáztatni tudok mindazon rosszért, amin keresztülmentünk az éveink során. Ehhez pedig én nem vagyok elég… nincsenek kapcsolataim, nincsenek olyan ambícióim, amik felérnének ahhoz, ami egy nyomozás megkezdéséhez szükségeltetik. Kell ehhez egy szakavatott, aki minden nap ezzel foglalkozik.
Meglátva a számomra megfelelő kiírást lassítok le az ajtó előtt. Belépve megcsörren felettem a csengő, kíváncsi szempárok vetülnek rám. Körbenézek… sok az egyedül ülő ember, de nem tudom, hogy ki a számomra megfelelő. Rendelek egy hosszú kávét két cukorral, majd leülök az egyik szabadon maradt asztalhoz. Hátradőlök, levágom magam mellé a táskát, és türelmetlenül dobolva az ujjamon nézek körbe. Még egyszer… még sokszor, mielőtt előveszem a telefonomat, és megnyitom az SMS-eket, onnan kiböngészve a megfelelő számot.
„A megbeszélt kávézóban vagyok. Barna farmer, fekete kabát, szürke póló, derékra kötött kék-zöld kockás ing, sötétszürke sapka, alóla kilógó fekete haj. Várom…”
Elküldve az üzenetet lezárva a telefont dőlök újból hátra. Kedvesen felmosolygok a pincérlányra, az elém rakott kávé felszínét kémlelem, majd végül belekortyolok.

Szószám: 733 szó ; Öltözék: The suit ; Zene: Take me to church

Anonymous
Vendég
Vendég

Nastya & Zach ~ The investigation Empty
TémanyitásTárgy: Nastya & Zach ~ The investigationNastya & Zach ~ The investigation EmptyHétf. Jún. 04, 2018 11:58 pm
Résztvevők: Nastya Zhdanova & Zachary E. Wahlberg
Helyszín: egy londoni kávézó
Szituáció: munkafelkérés
Anonymous
Vendég
Vendég

Nastya & Zach ~ The investigation Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nastya & Zach ~ The investigationNastya & Zach ~ The investigation Empty
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: Európa szíve :: anglia :: anglia temetõje-
Ugrás: