Welcome to Europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.


 
belépés
a végtelen univerzumba
Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés
Chatbox
közhírré tétetik
jelenléti ív
erre sündörgünk
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendégA legtöbb felhasználó (43 fő) Kedd Aug. 21, 2018 12:11 pm-kor volt itt.
friss emlékek
életünk állomásai
Yesterday at 5:18 pm

Daniel && Aimee
TémanyitásTárgy: Daniel && AimeeDaniel && Aimee EmptySzomb. Jún. 16, 2018 10:20 pm
Szereplők: Daniel Choi & Aimee Labelle
Helyszín: Párizs, az egyetem egyik előadóterme
Szituáció: Csak egy vizsga, kellemetlen kérdésekkel...
Anonymous
Vendég
Vendég

Daniel && Aimee Empty
TémanyitásTárgy: Re: Daniel && AimeeDaniel && Aimee EmptySzomb. Jún. 16, 2018 10:22 pm

Daniel && Aimee

Nem halogathatja tovább. Jó, persze, megtehetné, hogy egyszerűen nem megy el, és hagyja elúszni ezt a tárgyat, legalább ebben a félévben. Mert hátha jövőre valaki jobbat kap. Valaki olyat, aki nem érez ilyen nagy késztetést, hogy a magánügyeibe belepofázzon. Bár lehet, hogy elég lenne csak kinyafognia a dékánnál, hogy hadd vizsgáztassa őt valaki más. Valaki, bárki csak ne Daniel Choi. De mégsem tette, s most mégis itt ül az előadóterem előtti folyosón, és nézi, ahogy az évfolyamtársai sorra mennek befelé, és jönnek ki. Ki szomorúan, ki pedig a sikertől örömködve. De az biztos, hogy az a tizennyolc diák egyszer csak elfogy előtte. És végül neki is be kell mennie, hogy lefeleljen az ókori Görögország történelméből. De nem akarja. Még csak látni se akarja a professzort, aki úgy áskál a magánéletében, mint valami vakond a szép virágágyásban.
Igaz, jelen esetben az a virágágyás tele van gyomokkal, és a gyönyörű virágok gyökereit pusztító férgekkel, és még csak nem is olyan szép, mint amilyennek az elsőre látszik. Bár valahol mélyen ő maga is érzi, hogy talán ez a kis vakond az, aki segíthet neki, hogy a növényeket pusztító élősködőktől megszabadítsa a kertet, hogy ismét teljes pompájában virágozhason. Úgy, mint mikor még kicsi volt, vidám, és élettel teli. De ezt a lénye nem akarja elfogadni. Nem akarja,mert szentül hiszi, hogy senki nem tud rajtuk segíteni, csak saját maguk, Ő és Vincent, a kisöccse. Ők ketten át fogják vészelni, míg a tart ez az egész, és ketten majd kiutat találnak. És ebben senki más nem tud segíteni. Még egy túlbuzgó tanár sem, aki nem tudja, hol a határ.
A percek pedig csak telnek, ahogy Aimee a jegyzeteibe bújva igyekszik csakis a tananyagra koncentrálni, és semmi másra. Most nem hagyja, hogy az apja, az otthoni események, bármi más elvonja a figyelmét a vizsgáról. Bár azzal a tudattal ez elég nehéz feladat, hogy az ajtó túloldalán pont az a személy ücsörög, akit jelenleg a legszívesebben elkerülne. De ha már itt van, jobb előbb túlesni rajta, nem? S mikor már csak ő maga áll kint egyedül a terem előtt,lélekben is elkezd felkészülni a legrosszabbra. Már csak pár perc, és szembe kell néznie azzal a fekete tekintettel, ami az elmúlt fél évben még az álmatlan éjszakáit is kísérti.
Aztán nyílik ismét az ajtó, jelezve hogy rajta a sor. Illedelmesen köszön is a tanerőnek, és a bent lévő másik diáknak, aki már a feleletére készül, míg ő kihúzza a saját tételét. De nem is néz Danielre, csupán csak a másodperc töredékéig, míg leellenőrzi, hogy biztos Ő az, akinek most itt kell lennie. Bár ez pusztán csak formalitás,hisz talán a proff is ezer közül is felismerné az egyetlen diákot, akinek még a magánéleti problémái is fontosabbak voltak az elmúlt fél évben, mint bármi más…
Aztán csak leül az egyik szabad padba, hogy ügyet sem vetve a másik lány hebegő-habogó mondókájára, a saját tételével készüljön fel. De most mégis valahogy jobban lekötik Dan reményvesztett sóhajai a másik diák felé, mint azok a fránya spártaiak...
<3 || 495|| Nézdmilyencsinivagyok :3
Anonymous
Vendég
Vendég

Daniel && Aimee Empty
TémanyitásTárgy: Re: Daniel && AimeeDaniel && Aimee EmptyPént. Jún. 22, 2018 9:51 pm
Aimee & Daniel


Történelem. Daniel Choi egyetlen szerelme. Ez felettébb sem túlzás, semmiért nincs úgy oda, mint ezért a tantárgyért. Már kiskorától kezdve érdekelte a régi korok nagy titkai, hogy az emberiség hogyan is jutott el oda, ahol ma is tart. Ámulattal hallgatta már kisiskolásként is, hogyan alakult ki az evolúció, miként jöttek létre az első falvak, városok, hogyan születtek a nagy királyok. Már az általános végén tudta, hogy ebbe az irányba akar tovább menni, hiszen a történelem egy olyan csodás és érdekes dolog, ami mindig tud újat mutatni még a mai ember számára is. Nem is csoda hát, hogy most a diákjainak olyan nagy élvezettel magyarázza el a rég múlt korok történéseit. Számára ez az egész egy varázslatos világ, amibe úgy beletud mélyedni, hogy az se érdekli, ha egy félórával túlcsúszik az előadásán. De a diákoktól se jött még rá panasz, nagy élvezettel hallgatják Daniel mély hangját, s már szinte magukat is beletudják képzelni az adott helyzetbe, annyira pontosan magyaráz.

Igazán megszállottja a dolognak, szabad idejében is szívesen tanulmányozza a mindennapi dolgokat, s azok keletkezését. Nála az sem kérdés, hogy ha utazni megy, milyen helyeket látogasson meg, hiszen valami emlékmű vagy kiállítás biztosan benne lesz a dologban. Hiszen emelet nagy művészet kedvelő is, így néha már azt se tudja, hogy egy múzeumot, vagy a hegymászás helyezzen előtérbe. Az a másik kedvence, a mozgás. Minden sportot szeret és a legtöbben otthon is van. Nem hiába van ilyen kigyúrt teste. Nem csak a látszat miatt csinálja, csupán annyira élteti a dolog, mint legalább a múlt világa. Emellett a két dolog mellet, már sajnos nem jut ideje a csajozásra, húga nagy bánatára. Főleg mostanában, hiszen a kettő közé talált egy harmadik elfoglaltságot is. Még hozzá az egyik diákját, pontosabban annak basztatását. Már nem úgy… Ő nem rosszindulatból piszkálja, hanem éppen ellenkezőleg.

Ő csak jót akar neki habár a lány nem így látja. Pedig akár hiszi, akár nem, sok közös van bennük. Ő már egyszer túlélt egy hasonló gyermekkort, csak megakarja szabadítani őt és a testvérét ettől a borzalmas apától. Okos, ügyes gyerekek, sokra vinnék, de egy ilyen apa mellett… Még azt is merné megkockáztatni, hogy Aimee hamar beteggé teszi magát. Hiszen ez a folytonos munka meg tanulás kevés alvással és sok idegeskedéssel nem tesz jót neki. És ha ő kihull a sorból, akkor az öccsén csattan az ostor. Dan viszont biztos jövőt akar biztosítani nekik. Egy olyat, ahol végre normális életet élhetne aggódás nélkül. Ahol csak annyi dolguk van, hogy odafigyeljenek a tanulmányaikra. De nem. Aimee ezt rossz néven veszi és elzárkózik mindenféle segítség elől. Pedig ez nem éppen egy olyan dolog, amit egyedül megoldhat az ember. Tudja jól milyen nehéz mindent egyedül, egyszerre csinálni egy kistestvér mellett, s addig biztosan nem fogja annyiba hagyni, míg magához be nem költözteti őket. Hiszen egyenlőre nincs jobb ötlete, s ott legalább szemmel tarthatná őket. De most vizsga van és másokat kell szemmel tartani és figyelemmel végig követni.

Örömmel tölti el, hogy ennyi ügyes diákja van, akik figyelnek is az óráján, hiszen akkor legalább tudja, hogy valamit ő is jól csinál. A szíve szakad meg mikor egy-egy gyengébb feleletet kell végig hallgatnia, mert tudja ő, hogy az illető többet tud ennél, látja rajta, hogy tudja, csak az a fránya idegesség… Még a legkönnyebb kérdésre is alig találja a választ. Csak úgy jönnek-mennek a diákok, s a végén feltűnik ő is. Amint meghallja a hangját kapja is oda tekintetét. Már kezdte azt hinni megszökött előle, hogy nem jött be miatta, de most itt van. Egy pillanatra találkozik is a tekintetük mielőtt leülne a másik. De aztán igyekszik is kizárni a gondolataiból, hiszen előtte még egy diákot le kell tudnia. Dan talán a legjobb szívű professzorok közé sorolható, igyekszik nem feltűnően mindenkinek segíteni. De hát súgni is csak annak lehet, aki tudja is az anyagot nem?

Erősen szuggerálja a felelőt, hátha meghallja gondolatban, ahogy már szinte üvölti a választ, de nem. Csak egyre nagyobbakat sóhajt a lány válaszain, amik egyre nagyobb hülyeségnek tűnnek. S ugyan ritkán mondd hasonlót, de most kénytelen feltenni ezt a kérdést neki. –Mit kezdjek magával Anna? Tanult egyáltalán valamit? Csak mert egy ötödikes jobban beszél egy ilyen könnyű témáról, mint maga….-pislog rá sajnálkozva és habár nem akart durva lenni, látja, hogy a lány szívébe taposott, s inkább ereszti is útjára, mielőtt könnyei a tanárok előtt törnének fel. Többet nézett ki belőle, de ez van. S jön az utolsó diák, kire ez idáig várt. Egy apró, ravasz mosoly húzódik meg a szája sarkában, ahogy felpillant rá. Előre érzi, hogy nem mindennapi felelésben lesz részük. –Kérem, nyugtasson meg, hogy legalább a kedvenc diákom nem okozz ma csalódást nekem. Szeretném jól zárni a mai napot… Remélem alaposan felkészült, magától sokkal többet várok el, mint a társaitól. – pillant a szemeibe, egészen mélyen bele, ezzel is szuggerálva, tudatva arra, hogy mennyire is szeretné kihozni belőle a maximumot. Nehogy már pont a kedvenc diákjával bánjon ilyen gyengén, mint az előtte lévővel.


810 ● zene ● remélem készen állsz a feleletre  Twisted Evil@
Anonymous
Vendég
Vendég

Daniel && Aimee Empty
TémanyitásTárgy: Re: Daniel && AimeeDaniel && Aimee Empty
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: Európa szíve :: franciaország :: franciaország temetõje-
Ugrás: