welcome to europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.
lépj be bátran
európa rád vár
Karakter neve:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
jelenlegi utazóink
európa szívében
Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 1 rejtett és 5 vendég :: 1 Bot

Anaise Delacroix, Faye McWarren, Henrik Morstad, Lara Olivier

A legtöbb felhasználó (38 fő) Csüt. Márc. 01, 2018 9:25 pm-kor volt itt.
legújabb bejegyzések
friss irományok
Yesterday at 10:35 pm
Szer. Júl. 18, 2018 8:38 pm
Szer. Júl. 18, 2018 5:57 pm
Szer. Júl. 18, 2018 10:11 am
európai lakosok
nyilvántartása
csoport
angol 14 16
dán 2 2
francia 6 6
görög - 1
holland 2 -
ír 6 5
külföldi 5 8
norvég 6 5
olasz 1 2
orosz 2 2
spanyol 5 2
svéd 3 3

André J. Charriére
TémanyitásTárgy: André J. CharriéreCsüt. Jún. 21, 2018 8:31 pm
André Joel Charriére
A szabadság magányos út
Nikolaj Coster-Waldau
40
Francia
Törvény embere
Párizs
1978. november 11.
Hetero
Nőtlen

Francia vagy? Akkor kétség sem fér hozzá, ismered a Pillangót. Ne, ne tedd. Kár is volna tagadnod, a válasz az arcodra van írva. Gondolom láttad a filmet. Talán már a könyv is a kezed ügyébe került, mikor egy unalmas délután besétáltál a dallamosan csilingelő könyvesbolti ajtón, és a sorokat járva megannyi művet leemeltél a polcról. Hallottam, hogy az utóbbi években újra felkapták a témát, és a könyv már a hetedik kiadáson is túlvan… pedig már éppen kezdett elülni körülötte a tömeghisztéria. Hihetetlen, hogy annak idején több, mint egymillió példányban kelt el. Nem is tudtad? Pedig így van. Ráadásul ez a szám csak az itthoni, franciahoni adat. Hogy Európa más országaiba eljutott-e a kötet vagy a Pillangó híre? Egészen biztos vagyok benne. Néhány évvel ezelőtt New Yorkba szólított a munka, és míg a kapitányságra siettem, egy félreeső kirakatban épp ő nézett velem farkasszemet a fényes, olcsó borítóról.
Nem, egyáltalán nem gyűlölöm. Ha így volna, az azt jelentené, hogy még mindig erős érzelmeket tud kiváltani belőlem. De erről szó sincs. Már régóta nem érzek iránta semmit. Nem vetem meg, nem vagyok rá dühös, és ha róla kérdeznek, a hangom éppolyan nyugodt marad, mint most. Túl vagyok rajta, lezártam.
És tudod, ha igazán őszinte akarok lenni hozzád, akkor azt kell mondanom, hogy hálás vagyok neki. Hogy miért? Mert ő miatta lettem az, aki ma vagyok. Nem egyszerűen rendőr, vagy megalkuvást nem tűrő nyomozó. A-a. Én az igazság embere, valódi megszállott lettem. Az, hogy most az újságok „a párizsi rendőrség feje”-ként említenek csupán a szorgalmamról ad tanúbizonyságot, semmi másról. Ez személyiség, nem pedig döntés kérdése. Aki ismer, jól tudja, hogy addig megyek, míg az ügy végére pont nem kerül. És azt a pontot én teszem oda. A mappát én csukom be, az aktát én viszem a lezárt ügyek osztályára. Az ajtó mögöttem zárul be, és az én cipősarkaim vernek visszhangot visszafelé a folyosón.
Nem titok, hogy a Pillangó volt az első ügyem. Az író, a gyilkos, az Ördög-szigetről megszökött fegyenc története annak idején bejárta a sajtót. A lapok tömve voltak téves híresztelésekkel, talánnyal és ezernyi kérdéssel, amit Párizs népe otthon, a reggeli kávét szürcsölgetve egyetértően fogadott. Az utcák suttogástól zsizsegtek. Vajon már itt van? Újra közöttünk jár? Hol lehet? Vajon tényleg megölte őket…? Hogy szökött meg onnan, ahonnan előtte még soha, senki? Az Ördög-szigetet senki sem éli túl, ő hogyan tudott életben maradni?
Azután, évekkel később az ügyet lezárták. A Pillangó ártatlanságát nem bizonyította semmi, ellenben a bíróság asztalán egyre csak gyűltek a terhelő bizonyítékok. Henri Charriére mégis megúszta.
Hogy miért mosolygok?
Mert a nagyapám okos és erős ember volt. Őszintén, nem tudom, hogy mit tett az öreg a rendőrséggel. Hogy fizetett nekik, vagy másként bírta őket jobb belátásra… fogalmam sincs. Azt sem tudom hogyan szökött meg.
(…)
Az aktáját huszonkét éves koromban, a saját kezemmel kapartam ki a párizsi rendőrfőkapitányság egyik melléképületének dohos pincéjéből. Abban az időben ott tartották a lezárt ügyeket. Csakhogy ez nem volt lezárva. Korántsem. Négy évembe került, mire bizonyítottam a bűnösségét. (...) Érdekes, hogy egyetlen momentum mit jelenthet két életnek: az övének ez volt a vége, az enyémnek pedig a kezdete.
Az áldozatokról nem fogok beszélni, (…) de úgy hiszem, hogy a még élő rokonoknak ezzel tudtam némi megnyugvást adni.
foglalkozás ❖ jelenleg a Párizsi Rendőr-főkapitányság vezetője, rendőrfőkapitány 

hobbi ❖ fekete-fehér filmek, sport, más nemzetek ételeinek rendszeres  (újra)kóstolása  

becenév❖ "Főnök"

Család ❖ Nagyapa: Henri Charriére ~ A pillangó; Édesapa: Ifj. Henri Charriére; Édesanya: Jade de La Bruyère; Testvérek: egy húg, Maëlys
- ❖ 25 ❖ nincs
törvény embere

avatar
Hozzászólások száma :
2

reagok :
0

Csatlakoztam :
2018. Jun. 18.

Korom :
39

Tartózkodási hely :
Párizs, Franciaország

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: André J. CharriéreCsüt. Jún. 21, 2018 8:59 pm
gratulálunk, elfogadva!

welcome aboard

Légy üdvözölve az oldalon André!  

A karakterlapoddal mindent rendben találtam, igazán érdekes olvasmány volt, szép fogalmazással megfűszerezve, úgyhogy utadra is engedlek, irány foglalózni (avatar+rang) utána pedig tiéd a játéktér!
Admin

avatar
Hozzászólások száma :
189

reagok :
111

Csatlakoztam :
2017. Nov. 24.

Tartózkodási hely :
stuck in the pages

Felhasználó profiljának megtekintése

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: utazás Európába :: elkészült karakterlapok-
Ugrás: