welcome to europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.
lépj be bátran
európa rád vár
Karakter neve:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
jelenlegi utazóink
európa szívében
Jelenleg 14 felhasználó van itt :: 7 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

Arno H. Hesse, Briana Doherty, Brynhilde Swendsen, Ingrid S. Skjeggestad, Karina Hesse-Lerch, Owen Blake, Phoenix Bowie

A legtöbb felhasználó (38 fő) Csüt. Márc. 01, 2018 9:25 pm-kor volt itt.
legújabb bejegyzések
friss irományok
Today at 1:35 pm
európai lakosok
nyilvántartása
csoport
angol 3 4
dán 4 1
francia 1 -
görög - -
holland 1 -
ír 3 4
külföldi 1 1
német 1 -
norvég 2 1
olasz - -
portugál 1 -
spanyol - -

Frida Benigni
TémanyitásTárgy: Frida BenigniCsüt. Márc. 01, 2018 10:28 pm
Frida Benigni

HAMLET No, hadd kérdjelek ki apróra, mit vétettetek, jó barátim, a sorsnak, hogy ide küld benneteket, börtönbe?
GUILDENSTERN Börtönbe, fenséges úr?
HAMLET Dánia börtön.
ROSENCRANTZ Úgy az egész világ is az.
HAMLET De még milyen! mennyi rekesz, őrhely és dutyi van benne! s Dánia egyik legcudarabb.
ROSENCRANTZ Mi nem úgy gondolkozunk, fönség.
HAMLET Nektek hát nem az; mert nincs a világon se jó, se rossz; gondolkodás teszi azzá. Nekem börtön.
Emma Stone
22
dán
királyi család/média
Koppenhága
1995. április 16.
hetero
egyedülálló

What good is sitting all alone in you room?
Come hear the music play.
Life is a Cabaret, old chum
Come to the Cabaret.
Start by admitting
From cradle to tomb
It isn't that long a stay.
Life is a Cabaret, old chum
Only a Cabaret, old chum
And I love a Cabaret.

Rosella Josephine Julia Margrethe Kronprinsesse af Danmark röviden Rose, Rosie vagy Rosa, de ezt a megszólítást kizárólag a családtagok engedhetik meg maguknak, a kiváltságosok, akiket nem kötötnek gúzsba a szabályok a kastély falainak fogságában. Vagy mégis?
Minden kislány hercegnőnek vágyik a tiarák, a tüllruhák, a bálok tánczenés világába, viszont az aranyos keretű tükörben a gyémántnyakékek csillogása meddig ejti ámulatba? A szép cipellők a lábadon sosem feslenek el, csupán a lelked virága sorvad napról napra, mígnem teljesen elhervad, s a gyermekkori bolondozás már nem fakaszt mosolyra, nem lehetsz többé felhőtlen felelőtlen, arcodon fagyott, kényszeredett nyájasság ül, azt hiszik jól tűröd, boldog vagy, azonban te elegánsan viseled kalitkád, elfogadva a keserűt, nem arra van szükségük, aki igazából benned rejtezik, kész vagy kiinni a méregpoharat, a koronát hordani, amit nem tesznek a fejedre, a palástot, mely megsemmisít, eltakar, betakar, elhantol.
Te tudod: a mesék nem valóság, s a palotán túl van a világ, nekem nem elég, ami itt vár, többre van szükségem, pezsdítőre, nem pedig csörgő, nehéz, fojtogató láncokra, a bitóra húzott kötélre, amit nemesfémmel festettek, hogy ne ismerj fel. Nem az az arc néz vissza rám, aki lenni vágytam, hanem aki előre meghajlott, megtöretett már attól a súlytól, amit a jövője pakolt rá, mely még el sem következett, az elgyötört, a boldogtalan, aki kívülről fújja már elődei törekvéseit, sikereit, a történelem viharait, négy nyelven beszél, zenét tanult, s a kávé mellé az alkotmányt és törvénykönyvet hörpintett, aztán a politikát, miközben croissant majszolt.
A bátyám a trónról való lemondást fontolgatja, nem szánja ezt az életét a leendő családjának, főként, hogy megtalálta a nőt, ha nem ismerném, azt mondanám már a trónörökösüket várják. Hogy ez pontosan mit jelent? Gondolom kitaláltad... Én leszek a következő az öröklési sorban, ha eljön az idő, nekem kell a nagyanyám - akinek születésnapján születtünk, s nevét viseljük -, majd apám helyére lépnem, hiszen ahogy ő fogalmazott az államé vagyok. Hogy akarom-e? Te lennél az első, aki megkérdezi.

Willkommen, Bienvenue, Welcome!

A cigarettafüstön átszűrődik a harsány vihogás, mely újból felhangzik, mikor alkoholos italokkal telt poharak, korsók verődnek össze az éjjeli vidám iszogatások alkalmával, minden csörrenés a sikert üdvözli. A Cabaret elsöprő sikerét.
A kezembe kötött virágcsokorral lépek be a romkocsmákra emlékeztető helyiségbe, egy olyan vékony és rövid ruhában, amit ez előtt sosem viselhettem volna. Óhatatlanul is érzem: a szerepemnek, Sally Bowles-nak tekintenének, ha most látnának, azt gondolnák rólam, amit róla, mindent eladtam a sikerért, a saját sikeremért. Mégsem, hiszen nem tudják, hogy ma hol töltöm az estémet, hogy 6 hete hova utaztam el, s vissza, ha hazarepültem, hogy semmi köze a diplomáciához. Egy párizsi kis színházban sem sejti senki a valót, a bujdoklót. Engem itt ugyanaz az ováció köszönt, ami a tapsrendnél is fogadta a mindenki számára ismeretlen Frida Benigni-t, az alteregómat, akinek keresztnevét egy volt tanulótársnőm, vezetéknevét pedig egy kedvenc filmem rendezője és főszereplője ihlette, nem ismerik Rose-t Dánia eljövendő királynőjét.
Fél órával később elkapom a kezet, mely az egekbe segít, miközben már egyre magasabbra vágyom, a cipősarok a bárszéken, majd a pulton kopog, ahogy nagyokat lépve felnyomulok a fellibbenő szoknya illetlenségével, a combok kivillanásával, korántsem tipegek, nincsenek kimérve a lépéseim, nincsenek kötelező körök és gesztusok, itt senkit nem érdekel, hogy betartsd az etikettet, aminek szabályairól nekik sincs fogalmuk. Esetlen pukkedlivel és bódult mosollyal köszöntöm a publikumot nyakamban és vállaimon a színpadon bejáratott boa omlik végig. Felhangzik a taps, a szemembe világít a lámpa hatalmas búrája alól is az égő, mely betölti a teret, mennyei fényesség, andalító, elveszek benne.

Everybody loves a winner
So nobody loved me;
'Lady Peaceful,' 'Lady Happy,'
That's what I long to be
All the odds are in my favor
Something's bound to begin
It's got to happen, happen sometime
Maybe this time,
maybe this time,
I'll win
foglalkozás ❖ színésznő & koronahercegnő

hobbi ❖ a színjátszás, az olvasás, főként kalandregények és drámák, a lovaglás, utazás, lyukat beszélni a másik hasába, ósdi viccekkel traktálni, ellent mondani, felhúzni mindenkit magam körül, élni, miként nekem tetszik, csak az ereim adrenalintól duzzadjanak

becenév❖ Ida, Frida, Benigni, Dániában: Rosie, Rose, Rosa a családnak, Rosella dán hercegnő a népnek

Család ❖ A nagyanyám Dánia első nője embere, ő vezeti az országot: II. Margit, a nagyapám már nem áll az oldalán, nemrég hajtotta örök álomra a fejét. A királyi párnak két fia született: Joachim és Alexander, az apám. Joachim bácsi nagy kanállal habzsolta az életet, rajongott az extrém sportokért, 3-szor volt nős, azonban gyermeke nem született, néhány éve esett kómába egy síbaleset alkalmával, végül a szíve nem vert többet, néhány évvel ezelőtt temettük el, már lejárt a gyászidő, viszont a királynő nem csupán a férje miatt öltötte magára a feketét, máig siratja a fiát. Apám messze innen ismerte meg és esett szerelembe anyámmal, sokáig titkolta kilétét, félve attól, miként reagál majd a nő, akit szeret. Anyám meglepte apámat, mikor színt vallott rekordsebességgel tanult meg dánul, hamar belopta magát a dán nép szívébe, ám most aggódik, végtelenül boldogtalan, miközben apám a rákkal küzd, s egyre több betegséggel, addig ő rémülten várja lesz-e még holnapja, rávirrad-e még másnap a napfény, vagy csak egy élettelen testet talál, retteg, abba ő is belehal. Heten vagyunk testvérek: van egy bátyám, egy ikerhúgom, egy öcsém és a ketten szintén egyszerre érkeztek: egy fiú és egy lány, illetve van egy apró húgom.
név ❖ kor ❖ multi
királyi család

avatar
Hozzászólások száma :
5

reagok :
1

Csatlakoztam :
2018. Mar. 01.

Korom :
22

Tartózkodási hely :
paris

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Frida BenigniPént. Márc. 02, 2018 1:21 pm
gratulálunk, elfogadva!

welcome aboard

Üdvözöllek az oldalon Frida!  

Iszonyatosan szépen fogalmazol, teljesen lebilincselő az írásmódod. Élveztem olvasni a soraidat és már is kíváncsian várom, hogy mégis mi is lesz a sorsod, hogy egyáltalán tényleg valaki megkérdezi, hogy te mit akarsz, vagy végül sikerül megragadnia téged az élet kegyetlen markának és eldönteni a rád váró sorsot.. Mindenesetre én határozottan kíváncsi vagyok, hogy merre sodor majd a sors! Nincs más dolgod, mint foglalózni utána pedig meghódítani magadnak a játékteret szebbnél szebb irományaiddal. Jó szórakozást kívánok!


média

avatar
Hozzászólások száma :
36

reagok :
2

Csatlakoztam :
2017. Nov. 24.

Korom :
22

Tartózkodási hely :
♡ europe

Felhasználó profiljának megtekintése

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: utazás Európába :: elkészült karakterlapok-
Ugrás: