welcome to europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.
lépj be bátran
európa rád vár
Karakter neve:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
friss bejegyzések
legújabb irományok
Yesterday at 2:23 pm
Yesterday at 10:44 am
Yesterday at 10:24 am
Szer. Okt. 17, 2018 10:37 pm
Hétf. Okt. 15, 2018 5:03 pm
jelenlegi utazóink
európa szívében
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Anaise Delacroix, Lorenzo Belbo

A legtöbb felhasználó (43 fő) Kedd Aug. 21, 2018 12:11 pm-kor volt itt.
történéseink
jó ha tudod
európai lakosok
nyilvántartása
csoport
amerikai 1 4
angol 4 6
ázsiai - -
francia 6 5
görög 1 2
ír 4 4
külföldi 2 4
norvég 3 4
olasz - 2
orosz 2 2
skót - 2
spanyol 3 -
svéd 1 2
összesen 27 37

Buckingham-palota
TémanyitásTárgy: Buckingham-palota Csüt. Júl. 26, 2018 4:50 pm


A Buckingham-palota a brit uralkodó hivatalos rezidenciája, lakhelye. A palota London belvárosában, Westminster városrészben található. Az épület állami alkalmak, uralkodói rendezvények helyszíne, valamint közkedvelt turistacélpont.

A Victoria emlékmű a Victoria királynő emlékműve, amely a londoni The Mall végén a Buckingham-palota előtt található.
Admin
avatar
Tartózkodási hely :
stuck in the pages

Hozzászólások száma :
313

reagok :
192

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Buckingham-palota Csüt. Júl. 26, 2018 5:15 pmKris & Anna
A világkörüli utazásomat Angliában, Londonban kezdem. Bár igaz már jártam itt, se még kislányként. Sok mindenre nem emlékszem abból az időből, nah meg most egyedül fedezhetem fel ezt a csodálatos várost. Csak pár napra jöttem Angliába. Ez amolyan kis bemelegítő. Nincs túl messze Dublintól és a repülőjegy sem volt vészesen drága. Egy olcsó kis apartmant sikerült találnom a város határában. Tökéletes helyen van. Igaz így többet kell utaznom, míg a központba érek, de addig is jobban megismerem az itt élők szokásait, mindennapjait.
Mára a híres palotát és a mogorva őröket terveztem be fő célpontnak. Sok filmet láttam már a palotáról, de leginkább az előtte álló, mereven bambuló katonákról. Nem… nem tervezem megnevettetni őket. Ha jól tudom azt nem is szabad, vagy legalább is nem illik. Én nagyon is sajnálom őket. Egész nap ott állni és elviselni az idióta turistákat.
Nagy izgatottsággal és vidáman szállok le a piros buszról. Mindig is ki akartam próbálni egy ilyet. Természetesen az emeleten utaztam, hogy addig is nézelődjek, fényképezzek. Még csak egy napja vagyok itt, de már most nagyon beleszerettem ebbe a városba.
Rengeteg turista van, aminek nem kimondottan örülök, de várható volt, hisz ez az egyik legnagyobb látványosság Londonban. A palota elé érve pár percig csak csodálva figyelem az épületet, majd már elő is veszem a gépemet, hogy elkezdjem megörökíteni ezt a szépséget.
Mikor elkezdek fényképezni szinte teljesen kikapcsol az agyam, nem igen figyelek a környezetemre, ami sokszor nem a legszerencsésebb, de így tudok odafigyelni minden kis apró részletre. Nem csak a palotát, a katonákat fényképezem le, hanem a civileket. Próbálok egy-egy izgalmasabb, érdekesebb, viccesebb vagy éppen meghittebb pillanatot elkapni miközben észre sem veszem, hogy valaki mögém lopakodott és kinézte magának a hátizsákomat.dolgozó
avatar
Korom :
23

Tartózkodási hely :
Jelenleg Dublin

keresett :
Világutazó

Hozzászólások száma :
17

reagok :
10

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Buckingham-palota Pént. Szept. 21, 2018 6:10 pm

anna & kris
- can i help you, m' lady? -

Ahogy általában minden szabadnapon, ma sem marad el a reggeli futás. Másfél óra minimummal, természetesen. Kocogva kerüli az utcákat, s bár nincs szolgálatban szeme a rendé. Jelvénye a melegítője zsebébe, fegyverre nincs szüksége. Elég izmos és elég rendesen edzett hozzá, hogy pusztaököllel, esetleg birkózással tegyen rendet, ha úgy hozná a helyzet. És mit ad Isten, úgy hozza!
Kris sosem szalajtja el az alkalmat, hogy szemügyre vegye a járókelő hölgyeket, s talán épp ennek a csodának és meghitt huncutságnak köszönhető, hogy a palota előtti levezető kör közben szemtanúja lesz egy bűnténynek. Egy lefojtott káromkodást követően, már lendül is a gepárdokat megszégyenítő sebességgel a tettes után, intve a fiatal hölgynek közben háta mögé, s kiáltva.
- Ne aggódjon, elkapom, rendőr vagyok! - s már startol is az elkövető után. Nos, ha valamit tudni kell Krisről az, hogy igen nagy termetű hapsi, így ha belelendül egy túlzsúfolt utcán nem szerencsés keresztezni az útját. Pont emiatt felborít úgy körülbelül három gyümölcsöst, egy fagyist és egy zöldségest is!
Eltelhet tizennégy perc, mire megkerül a tettessel és a hátizsákkal. Ugyan bilincs híján saját mancsaival fogja hátra az enyveskezű csuklóit, de épp elég szoros az - ráadásul a hapsi korosabb és jóval kisebb termetű. (Esélye sem volt.)
- Hölgyem! - nyújtja a barna zuhataggal keretezett rémült(?) arcú leány felé a táskát, miközben a helyszínre érkező rendőrök ellepik a környéket. Nyilvánvalóan az üldözés közben valaki rájuk telefonálhatott. Krisnek nem kell túl sokat mondania, kolléga.
- Nem esett baja? Nem bántotta? - nem láthatta a teljes jelenetsort, így aztán közelebb lépve, kedvesen kérdő ábrázattal fordul a nő felé, a jelvényét villogatva - igazolva, hogy miféle szakember ő. Eközben már viszik is az autóba a tolvaj férfit.

törvény embere
avatar
Korom :
33

Tartózkodási hely :
United Kingdom

Hozzászólások száma :
99

reagok :
80

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Buckingham-palota Vas. Szept. 23, 2018 5:03 pmKris & Anna
A kis világomból egy erős rántás zökkent ki. Épphogy megúszom, hogy a seggemre essek. A karomat kissé megrántja a fickó, de szerencsére azért komolyabb kárt nem okoz bennem. A fényképezőm viszont nem járt ilyen jól. A váratlanul ért rántásnak köszönhetően kiejtettem kezemből a gépemet, ami hangos koppanással ért földet.
-NE!-Pillantok le rémülten a fényképezőgépemre, majd az idegenre, aki már rohan a hátizsákommal együtt. Hiába futnák utána biztosan nem érném utol. Már-már búcsut intenék a holmijaimnak, mikor hirtelen valaki utána eredve odakiabál hozzám.  Nem is foglalkozom a dologgal. A földről felkapom a fényképezőgépemet és azonnal felmérem az állapotát. Több hónapig dolgoztam napi szinten öbb tíz róákat, hogy megvehessem magamnak ezt a készüléket és most egy barom miatt lehet, hogy vége...
Látok rajta ütés nyomokat, de azzal nem foglalkozom. Bekapcsolom, fókuszálok, tekergetem, állítgatom. Egy széles mosoly kúszik arcomra. A jelek szerint csak a külseje sérült meg, a belseje nem. Ennek olyan nagyon örülök, hogy az sem zavarna, ha nem lenne meg a táskám. Mondjuk tény nem tudom, hogy iratok nélkül hogy junék haza, de csak van ilyenre is megoldás. Gondolom nem én lennék az első ilyen peches.
A vállamat nyomkodva ülök le egy szabad padra bízva abban, hogy a fickó visszaszerzi a táskámat.
Már lassan feladom a reményt, mikor megjelenik. Vidáman pattanok fel a padról és indulok meg felé. Átveszem tőle a táskát, majd átölelve őt adok neki egy puszit az arcára és köszönöm meg neki a segítséget.
-Hálám örökké üldözni fog! Köszönöm szépen! Ekkora szerencsét!-Mosolyodom el, majd a fickót figyelem, akit már be is ültetnek az autóba.
-Öhm tessék?... Oh igen megvagyok... Bár a vállam kissé fáj, lehet megrándult, de túlélem.-Bólintok egyet, majd azért átnézem a táskám tartalmát, de nagy szerencsémre minden benne van.
-Ez igazán kedves volt. Hogyan hálálhatnám meg?-Elő is veszem a pénztárcámat, hogy kiszedjek pár papírpénzt. Amennyiben efogadja oda is adom neki. Értem én, hogy rendőr, de attól még nagyon is hálás vagyok neki.


dolgozó
avatar
Korom :
23

Tartózkodási hely :
Jelenleg Dublin

keresett :
Világutazó

Hozzászólások száma :
17

reagok :
10

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Buckingham-palota
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: Európa szíve :: anglia :: london :: nyugat-london-
Ugrás: