Welcome to Europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.


 
belépés
a végtelen univerzumba
Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés
Chatbox
közhírré tétetik
jelenléti ív
erre sündörgünk
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendégA legtöbb felhasználó (43 fő) Kedd Aug. 21, 2018 12:11 pm-kor volt itt.
friss emlékek
életünk állomásai
Yesterday at 5:18 pm

Annie & Noah
TémanyitásTárgy: Annie & NoahAnnie & Noah EmptyHétf. Aug. 13, 2018 12:57 pm


Annie and Noah,


N orvégia. Sosem gondoltam, hogy egyszer elfogok jutni ide. Főleg Osloba, úgy, mint valami híresség. Most meg itt ülök egy 5 csillagos hotel teraszán Norvégiában. Hihetetlen. Ugyanakkor pedig, iszonyú jó érzés, hogy a világ ilyen részeire is eljuthatok. Nem tévedtek, akik azt mondták hozzak meleg ruhákat, mert itt nagyon hidegek vannak. Tényleg. Míg nálunk olyan meleg van, hogy szinte éget a nap itt kellemesen hűvös levegő érinti bőrömet.
Csodálatos a kilátás a hotelszobám mindenik ablakából. Örülök, hogy ma van egy kis időm arra, hogy megpillantsam ezt, mert amúgy egész héten sűrű program elé nézek. Jó formán annyi szabad időm sincs, hogy levegőt vegyek. De gondolkozom azon, hogy saját malmomra még egy hetet itt maradjak, hogy bejárhassam a várost, mint turista. Nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget, ha már idáig eljutottam.
- Annie! - hallom meg menedzserem hangját. - Mennünk kell - na ennyit a nyugalomról. Eddig tartott, sajnos. Rövidke volt, de legalább egy kicsit magam lehettem a gondolataimmal. Még apró betekintést is nyerhettem a város szépségeibe. Igaz csak a teraszról, de egyelőre ez is elég.
A fotózásom kinti helyszínen lesz, így elég sok ember legeltetheti a szemét, majd rajtam. Aminek én nem igazán örülök. Elviselem, hogy a kifutón nézzenek, ott inkább a ruhát veszik szemügyre és nem engem. A fotókat meg nagyjából stúdióban szokták készíteni, ott meg a fotós lát, a sminkes, az öltöztető és hasonlok. Az emberek nagy része pedig csak képről lát, az meg nem zavar.
Megpróbálom kizárni az engem bámuló embereket és csak arra koncentrálni, hogy megfeleljek a fotós elvárásainak. Na meg annak az embernek az elvárásainak, aki felkért erre a fotózásra. Kicsit nehéz, mert egyre többen gyűlnek körénk, persze megpróbálják arrébb tologatni őket, de nem igen sikerül. Még szerencse, hogy nem fehérnemű fotózás, belegondolni is rossz, hogy arra hányan gyűlnének össze. Mindegy is, túlélem valahogy.
Miközben engem fotóznak és pózolok a kamerának, azért néhány pillanatra csak körbenézek, az engem szemügyre vevő szempárok között. Hátha felfedeznék néhány ismerős arcot, bár nem hiszem. Nem ismerek egyetlen embert sem, a barátaim közül aki norvég lenne. De sose lehet tudni, lehet olyan személy akiről nem is tudtam, hogy az.
Tekintetem egy szőke, jól öltözött férfi arcára téved, aki jócskán méregetni kezd szemével. Feltűnő, mert mindenki más vagy irigykedve, vagy pedig csodálkozva bámul meg engem. Ő viszont egészen más szemmel néz rám, amit nem tudok mire vélni.
- Tartunk egy 10 perces szünetet. -  végre, csak ezt vártam már. Szusszanásnyi idő. Bemegyek a nekem felhúzott sátorkába, amiben egyben az öltözöm, sminkszobám és a pihenő helyem is van. Kicsit behunyom a szemem, megpróbálom elképzelni, hogy nem itt vagyok hanem valahol máshol. Mondjuk egy tengerparton vakációzok. Ám úgy hallom valaki engem keres. Az nem lehet még nem járt le a szünet, de akkor ki kereshet, ki zavarja meg a csöppnyi nyugalmamat?


Anonymous
Vendég
Vendég

Annie & Noah Empty
TémanyitásTárgy: Re: Annie & NoahAnnie & Noah EmptySzer. Aug. 15, 2018 2:42 pmNoah&Annie
“He who reigns within himself and rules passions, desires, and fears is more than a king.”

Az új sajtósom tájékoztatott arról, hogy ma jelenésem van egy megnyitón. Semmi kedvem nem volt ehhez, de tudtam, mi a kötelességem. Egy órán át álltam a kikötőben, miközben Oslo polgármestere arról beszélt, hogy a hajó, amit felavatunk út a jövőbe. Persze nekem is mondanom kellett valamit, így tíz perces beszéddel készültem, pontosabban a sajtósom. Az ő dolga nem? Szóval megtettem. Egy óra az életemből egy hajóra? Minek? Ez is csak a pénzmosásról szólt, amit a korrupt politikusok véghez vittek.
A testőreim haza akartak vinni, de nekem jobb ötletem támadt. Egy ilyen ranggal bíró férfi, mint én értesül a város híreiről, így természetesen tudtam, hogy nem messze innen a Hilton hotel kertjében fotózás van. Megfordul sok modell az ilyen rendezvényeken, így a ma esti kalandom biztosan valami dögös szupermodell lesz.  Mikor beértem a hotelbe azonnal indult a seggnyalás. Megkaptam a luxus lakosztályt és minden lépésem követték a beosztottak. Hozzászoktam.
- Mit hozhatok felség? – kérdezte a hotel igazgatója, miközben beléptem a legfelső szint luxuslakosztályába.
- Semmit Alfred, köszönöm. Megyek kicsit levegőzni az udvarra. – válaszoltam, majd a kezébe nyomtam egy köteg pénzt. – Ma este hölgy vendégem lesz, elvárom a diszkréciót. – néztem mélyen a szemeibe, mire ő bólintott. Ismerte már az itteni szokásokat. Sok gazdag politikus és üzletember jár ide... szórakozni.
- Meglesz felség. – válaszolta, majd meghajolt és magamra hagyott. Nem sokkal később le is mentem az udvarra megnézni, ahogyan a dögös modellek pózolnak a medence körül. Egyre azonnal felfigyeltem, és az arca is ismerős volt. Biztosan már befutott. Azok a nagy barna őzike szemek azonnal magukkal ragadtak, és eldöntöttem, ő kell nekem.
Persze sokan azonnal felismernek, és ismét jön a seggnyalás meg a hajbókolás. Odamegyek az egyik fotóshoz, akinek azonnal kitágulnak a pupillái, amint meglát.
- Beszélni szeretnék az előbbi barnahajú hölggyel. – súgom oda neki, mire bólint.
- Kérem kövessen. – válaszolja, én pedig így is teszek. Bevezet a lány sátrába.
- Annie drága keresnek téged! – kiálltja neki, aztán hajbókolva izzadtan kilép a sátorból.
Odasétálok a lányhoz, aki éppen egy kanapén ül, nem túl boldog ábrázattal. Talán nem ismert fel? Külföldi lenne? Suhan át az agyamon ez a gondolat. Ez viszont még az előnyömre válhat.
- Jó napot. – köszönök neki mosolyogva, majd megfogom a kezét, és kézcsókkal jutalmazom.
- A nevem Noah. – mutatkozom be, és szándékosan nem használom a rangom. Kíváncsi vagyok felismer e.
- Nem tudtam nem észrevenni Önt. – mosolygok rá azzal a fajta vigyorral, aminek egy hölgy sem tud ellenállni. Közben leülök mellé a kanapéra, eléggé pofátlan módon, hiszen nem kínált hellyel.
- Sajnálom, ha megzavartam a pihenőjét, de szeretném meghívni önt egy italra, a fotózás után. – felelem neki továbbra is azzal a bizonyos mosollyal,majd újra kézen csókolom.
 ~ ~
Anonymous
Vendég
Vendég

Annie & Noah Empty
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: Európa szíve :: norvégia :: norvégia temetõje-
Ugrás: