Welcome to Europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.


 
belépés
a végtelen univerzumba
Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés
Chatbox
közhírré tétetik
jelenléti ív
erre sündörgünk
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 1 rejtett és 5 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (43 fő) Kedd Aug. 21, 2018 12:11 pm-kor volt itt.
friss emlékek
életünk állomásai
Yesterday at 5:18 pm

Pascal & Hell - Excuse me
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Május 06, 2019 6:51 pm


Pé & Hell
"I don’t care what’s in your hair I just want to know what’s on your mind”
Mindig is jobban kijöttem a fiúkkal, talán azért, mert már kisebb korom óta megszoktam a két bátyót, sőt sok mindent eltanultam tőlük. Sportosabb ruhát választottam, óvodában nem a rózsaszínt, hanem a zöldet tartottam kedvenc színemnek és hercegnő helyett valami sokkal ötletesebbnek, „fiúsabbnak” öltöztem Halloween ünnepén. Az sem meglepő tehát, hogy most is egy ellenkező nemű cserediákkal barátkoztam össze. Mondjuk már az is egy nagyszerű dolog, hogy esélyt adok az ismerkedésnek, valahogy az elmúlt időben teljesen elment a kedvem a barátság fogalmától és felvettem a „van elég barátom” státuszt, és bármely pillanatban közeledni próbáltak felém akkor felöltöttem azt a bizonyos resting bitch arcot.
Ekkor azonban ez eszemben sem volt, mosolyogva hallgattam, ahogy Pascal a rossz emlékekről beszél, bár nem mondtam neki, hogy amit mond, az nem rám vall és hogy a hasonlatai aranyosak, de nem segítenek. Inkább nem szerettem volna kivételesen eltolni magamtól valakit. Őt, aki még nem is ismer és mégis mennyire szívesen életet öntene belém.
- Aha… - Ennyi tellett tőlem egyelőre, meg hogy a számsarka kicsit feljebb húzodott. Minden kedvességet, ami bennem lakozott próbáltam előkaparni, és azt hiszem, sikerült még a rövid válaszom ellenére is.
Szóba hozta a nevelést, és nem mondtam ki hangosan, de egészen elgondolkoztam a Morstad familíán. Három gyerek, akik bár különbözőképpen, de teljesen kitűnnek, mások, lázadnak. Mert valljuk be Arnnak egyáltalán nem színészi pályát szántak anyáék, Henri folyton titokzatos és kétségtelenül lehetetlen az állandóan tökéletességet mutató álca, amelyet max anyáék értékelnek. Mármint komolyan, én hányok tőle. Mindketten tudjuk, hogy benne több lakozik, mint kitűnőnek lenni, és jópofizni. Aztán én, az egyetlen lány. Nos, úgy gondolom, én sem azt testesítem meg, amit a szeretett szüleink várnának. Ugyanakkor ők mindig nagyon lelkiismeretesen neveltek minket, sőt talán túlságosan is tökéletesen. Akkor hol itt a bökkenő?
- Igen, én is ismerek néhány érdekes szülő-gyerek kombót.. – És ennyi elég egyelőre, majd talán este jobban megnyílik a szám, hogyha a francia is nyitott egy másfajta norvég kultúrára.
Fanyarúan, de felnevettem a részletes feltételeken, túlságosan bonyolult vagyok. Kicsit átfuttatva az agyamon a lehetőségeket eszembe jutott egy kellemes hely.
- Van egy ötletem, ez a hely biztosan elragad majd. – Megindultam az iskola kijárata felé, közben pedig elkezdtem részletezni, mégis hová tartunk. – Ez talán a kedvenc helyem, egy esős napon fedeztem fel, hazafelé menet. Annyira zuhogott, hogy muszáj voltam valahová behúzódni. Retro stílusa van. Egy olyan hely, ahová biztos elmennék, ha ihlethiányom lenne… Mármint ha csinálnék bármi ilyesmit. – Ezalatt már a szemközti utca felé tartottunk, ekkor jöttem rá, hogy mennyire szép idő van és nagyot szippantottam a levegőből. - Norvég jellemző, hogy nem tudunk betelni a természettel. – Szólaltam meg végigfuttatva a szememet a járókelőkön és olyan külső vonásokat kerestem, amik egyértelműen megmondják, milyen nemzetiségűek. Majd a fiú felé fordultam, mintha azt keresném, hogy mi lehet jellemző egy franciára, hiszen már láttam pár diákot, volt kiindulási pontom.
Rövid idő múlva meg is érkeztünk, egy óriási üvegen keresztül bepillanthatunk a takaros kávézóba, ahol egyébként csupán egy a laptopját bújó férfi tartózkodott.
- Hei! – Köszöntem a pultnál álló hölgynek barátságosan, mivel már egészen sokszor jártam ott, kedves ismerősnek számított.
- Hova üljünk? – Intéztem szavamat Pascalhoz, ezentúl angolul. Miután alig voltunk a kávézóban többféle lehetőség állt fenn: az ablak mellett, középen, hátul, kanapén vagy széken. Azt akartam, hogy ő válasszon, hiszen ő a vendég, azaz mostmár barát… azt hiszem.
~ Pascal & Hell - Excuse me 700909399 ~ Szószám ~ ~
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Ápr. 29, 2019 5:25 pm

Hell & Pé
A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.
Mindig is nagy volt a lelkesedésem az idegenek iránt. Ez most sincs másképpen. Hiszen képes voltam nem egy köszönömmel lerendezni ezt az egészet és tovább menni, vissza a ‘szállásra’ s, folytatni a társaim idegesítését. Normális esetben talán egy részem biztosan ezt tette volna. De most vagyok annyira kíváncsi és hajthatatlan, hogy ne fordítsak hátat egy új barátság kezdetének. Mert meg akartam ismerni Hell-t. Különben is, fiú barátot rengeteget találnék, csak elő kellene kaparnom a föld mélyéről azt az otthoni pökhendi ficsúrt, de most egy lányról van szó. Egy norvég lányról. Ijesztő vagy sem, de valahányszor ilyen helyzetbe sodrom magam, mindig a testvérem jut eszembe aki ahányszor csak tudja elmagyarázza a lányok sokkal érzékenyebbek, mint mi fiúk és aszerint kell bánnunk velük.
Akinek fiútestvére van annak halvány lila fogalma sincs arról, hogy mennyi gondja lehet egy lánynak, pusztán azért mert máshogy gondolkodnak és éreznek, mint mi. Ami néha rengeteg konfliktust szül, mert mégis csak lányokról van szó, akik figyeleméhesek és ha ezt nem kapják meg...Hát persze, hogy harcolnak érte.
- Néha el kell engednünk a rossz emlékeinket. Lehet, hogy ez meggátol majd egy új de hasonló emlék, élmény szerzésben. Mintha… Az egyik születésnapodra kapnál egy vadonatúj ruhát, amit megszeretsz, azt kezded el hordani, mondjuk mindig amikor boldog vagy. De kinövöd vagy elszakad. Legközelebb valaki megint ruhával ajándékoz meg, hasonlóval mint a régi, de mégsem tudsz örülni neki, mert azt juttatja az  eszedbe, hogy el fog szakadni rosszabb esetben vagy kinövöd. A rossz emlék, olyan mint a rossz ruha. Nehezen ugyan, de egy idő után el kell engedni őket. Nem hagyhatod, hogy ez felemésszen téged! - persze külső szemlélőként okoskodni mindig könnyebb, hiszen nem látunk igazán bele egy-egy személy valós élethelyzetébe, csak próbáljuk beleképzelni magunk. Amivel nem lenne baj, ha ugyanaz a keserűség is átszivárogna a mi érzéseinkbe is ilyenkor. Csak ugye ez nem történik meg, így persze, hogy én is csak olyannak tűnök mint mindenki más. A saját ügyeimet nehezebben oldom meg, mint másét amire néha annyira de annyira könnyű a válasz. Vagy legalábbis én úgy hiszem. Holott lehet, az én gondjaim is túl egyszerűek, csak elbonyolítom őket és csinálok belőlük néha nagy ügyet.
- Azért légy óvatos és vigyázz magadra…- az emberek néha nagyon kiszámíthatatlanok, főleg azok akik nem félnek semmitől, mert tudják már nincs mit veszíteniük.
Igazából nem számítottam arra, hogy visszakérdez a sorozattal kapcsolatban. Mármint, hogy tényleg azt mondtam-e amit mondtam.
- Igen. Talán egyeseknél beválik, másnak meg… Van akinek még az elrettentő példa sem biztos, hogy elég. Sok függ a nevelésen, hogy mit lát otthon a velünk egykorú és milyen emberek veszik körül. Bár már láttam olyat, hogy kedves szülőknek mogorva gyerekük lett szóval… Csodát csak elméletben lehet várni a 13 okom volt sorozattól. - mert ha igazán földhözragadt maradok, akkor persze, hogy egy sorozat egy öngyilkos lányról még édes kevés, pláne ha a nézők többsége olyan mint a  sorozatban szereplő Bryce.
Amikor azt mondta, hogy csak egy éve van velük már hátra, csak bólintottam. Nem akartam megjegyezni, hogy egy év alatt sok minden történhet. Úgy jó, mint rossz. Ünneprontó meg pláne nem szeretnék lenni. Mi van akkor ha ez motiválja őt?
Hirtelen felpattantam a kávézó és pub hallatán, indulásra készen. Akármelyikbe. Csak ne itt legyünk. Ám valamiért most inkább a kávézó érdekelt jobban, hiszen pubba este is mehetünk ha lesz még kedve hozzá.
- Menjünk egy kávézóba, de olyanba ahol még nincsenek rossz emlékeid vagy nem az iskolai események jutnak róla az eszedbe. Plusz pláne nem köthető a másik doboshoz. Kell, hogy legyen ilyen, igaz? - ha eldöntötte, hogy melyik az a hely, akkor el is indulok kifelé ebből a teremből, újra az udvarra. Onnan úgyis hagyom, hogy ő vezessen, mert tényleg nem ismerem ezt a helyet. Még.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~ ~

Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptySzer. Ápr. 03, 2019 9:57 pm
Pascal & Hell


- Igen, nem arról van szó, csak… - Újból üresnek éreztem belül magamat, újból végigfutott a hideg a karomon, mint ahogy mindig, ha a múltra gondoltam, legalábbis arra az időszakra. – rossz emlékek. Lesütöttem a szememet, holott már régen úgy gondoltam, túl vagyok ezen az állapoton. Vagy csupán elhallgattattam magamban?

Ahogy lefestettem a helyzetet Pascalnak, rájöttem, hogy nevetséges, mennyire képesek voltak átvenni a saját életem felett az irányítást. Hogy hónapokig nem volt olyan reggelem, hogy ne rájuk, vagy Rá gondoljak, ne fájjon a gyomrom vagy rágjam a körmöm.  Hirtelen olyan dühöt éreztem a lelkemben, hogyha abban a pillanatban nekiugrottam volna az ex-barátomnak – jó fizikai kondicióm mellett különösen – le is teperhettem volna a földre. Szerencsére nem tettem és nem csináltam magamból még nagyobb hülyét, mint aminek addig is néztek.
-Velem már nem tudnak nagyon mit csinálni, - talán meguntak vagy nincs már más a tarsolyukban esetleg azért, mert…  – felmutatom nekik a középsőujjamat és elmosolyodom. A napjaim fénypontja.

- 13 okom volt? – Hirtelen jött a felismerés, elismerően bólogattam. Egész rég néztem meg a sorozatot, mélyen hatott, ami lehetséges, azért volt, mert életem mélypontján raktam a listámra és „fogyasztottam” el.  Talán nem lett volna tanácsos, hetekig csendben gondolkoztam rajta és természetesen a valóságon is, az én valóságomon, ami ijesztően visszatükröződött benne. Nyeltem egyet, ahogy végigsuhantak szemem előtt a látott képkockák. Igen, minden bizonnyal igaza van és mindenkinek, akinek észhez kell térni, annak kötelezővé lehetne tenni. Vajon tényleg segítene, lehatolna a leghidegebb szívekbe is? Mert szerintem Ron érzelmi intelligenciáját még egy kanál csiga is meghaladja. Komolyan. Vannak reménytelen esetek.
- Hát, figyelj… Ha volt is olyan, akkor már nincs… - Pillantottam a szemébe, majd azonnal folytattam egy kis hatásszünet után. – Mármint ennyire felvállalva, mint ahogy én bemutatok nekik, úgy nem mer senki. Azt hiszik, hogy majd elfelejtik őket vagy megunják a kis játékukat. Egyébként ez néha működik, csak egyáltalán nem birkanyájként kellene viselkedni. Mindegy. Már csak egy évük van velük…

A témaváltást nem bántam, miután Pascal, mint francia cserediák nem ezért van itt, biztos náluk is megvannak a drámák, a problémák, és ha már így összesodort minket az iskola, akkor inkább biztosítanám, hogy meglássa a jót az országunkban, esetleg még jól is érezze magát.
- Kávézó, pub, amit csak akarsz! – Nevettem fel, mert tudtam volna kellemes könyvtárat is ajánlani vagy múzeumot, de azt feltételeztem nem ez lenne az első célja újonnan szerzett ismerősömnek. Izgatott lettem, hogy mire kíváncsi és mit szeretne, hogy megmutassak neki. Be kellett vallanom, hogy hiába kerültem a társasági életet, már kezdett hiányozni. Jó volt mással beszélgetni a családtagjaimon kívül, végképp, hogy úgy éreztem egészen megtalálhatjuk a közös hangot.

§ Szószám: Most nem lényeg, csak az, hogy itt vagyok végre. Embarassed § Zene: user kedvence § Megjegyzés: rövidke, de sok szeretet van benne
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyVas. Jan. 13, 2019 8:14 pmto: Hell

Eltörpülő szószám// Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106  // Erőteljes // ♣️


A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.

Széles vigyorra húztam a szám, amikor közli, hogy az irányítás biztosan dobos jellemvonás lehet. Mi van ha nem? Hisz sok csapatban mindig az énekes vagy az énekes és gitáros az aki a vezetőnek számít. De kivételesen nem okoskodom, nem világítom rá a dolog háttér szerepére, mert úgyis igaza lenne: a dobos a háttérből irányít.
Tagadásra nyithatnám ki a szám, hogy ellenkezzek és valamivel megcáfolhassam mindazt az egy mondatom amit állít, de nem megy. Elfogadhatnám ezt kudarcnak, mert lenne valami amit nem tudnék megmásítani vagy nem tudnék mit mondani rá, ami ellentétes ezzel. Először helyeslően bólintok, de a szavaim képesek kimondatni velem amit gondolok.
  - Lehet benne valami, de szerintem azért a többi tagot sem kell félteni a dobosoktól. - végtére is szája és saját gondolata szerencsére mindenkinek van.
  - De nálunk és gondolom itt is többször győzött a dobos, mint kellett volna. Most meg elvagyunk szállva magunktól.  - gúnylodom saját magamon és talán azon a srácon is, aki ebben a bandában dobol. Ilyenkor juttnak eszembe Ré mondatai és nyernek értelmet, amikor közli, hogy fel sem tudom fogni mennyire vak vagyok. Ő persze más szavakat használ, sokkal igazabbakat és valóságosabbakat. Innen látszik, hogy a kegyes hazugság az én gondom, nem az övé. Mert ez könnyebb, így mindenki szeret, hiszen azt mondom amit hallani akarnak, csak az én eltorzított szemszögemből.
  - Beérem ha a sajátjaimmal szócsatázom, otthon. Itt... Itt jobb kívülállónak lenni. Kivéve amikor nem, de ez nem az az alkalom.  - hát persze, hogy nem, mert most biztonságban érzem magam és semmi kedvem rizikóztatni. Különben sem tudom egy-két kifejezésnek a helyes megnevezését angolul, mert amit én dobszerkónak nevezek, azt lehet, hogy a dobos máshogy. Bár ez persze egy banális példa volt, szemléltető eszközként hoztam ezt fel csupán.
  - A kivégzésed?  - reméltem, hogy csak poénkodik, ezért se vettem én olyan komolyan a dolgot.
  - Sajnálom. Most biztos olyasmit jutattam az eszedbe, amit nem kellett volna a dobolással és ezzel kapcsolatban.  - mert biztosan ez történt, ezért is hallgatok és figyelek inkább, miután leültünk. Innen amúgy tökéletes a rá látás azokra a srácokra, szóval nem panaszkodhatok.
  - Nem vagyok félős, sokkal inkább kíváncsi.  - aki meg túl kíváncsi, az hamar megőregszik és társai, amiben én nem hiszek. Hiszen a kíváncsiság az ami előre hajtja az emberiséget, anélkül biztosan valahol az egyik fán ragadtunk volna.
Láttam rajta, hogy nem viccel. Amit mondd az tényleg igaz. A Kör néven majdhogynem nevetni kezdtem, de aztán rájöttem, hogy a négy kicsi rigó sem valami nagy szám, ezért magamban tartottam. Mindenki valami határozottat és fülbemászó nevet akar választani, ez nem meglepő.
  - Különös. - elgondolkodtam a szavain, főleg amikor azt említette milyenek lehetnek a társai. A volt társai, barátja. De elhiszem, hogy mások ebben lelik az örömük, mert ettől feljebbvalónak gondolják magukat. Holott egyáltalán nem azok. Tudom.
 - Hmmm szívesen felhergelném őket, de én elmegyek, te meg itt maradsz velük és mivel veled láttak miattam is piszkálnának.  - azt meg nem akarom, hiszen elég meggyöző hasonlatot adott az imént. A képzelőerőm meg sajnos szerintem a valóságnál is súlyosabb lehet, végülis jobb félni, mint megijedni. Vagyis inkább gondolkodni, mielőtt cselekednék.
 - Bizonyára az igazgatónak jár valami meglepetés csomag amiért szemet huny az ilyesmi felett vagy nem tudom. Hogy nem gyanakszik egy kicsit?  - utóbbit inkább költői kérdésnek szántam. A rossz meg az igazán jó dolgok mindig a képernyőn történnek meg, amiből tanulhatnának az emberek és az ellenkezőjét tennék, de inkább inspirálja őket az ilyesmi.
- Lehet, hogy az ilyeneknek 13 okom volt, kényszer sorozat maratont kellene tartani minden héten legalább két nap.  - akkor talán volna fogalmuk arról, hogy az élet, nem csak csupa Jurassic World és társaik, hanem a valóság. Kőkeményen és sziklaszilárdan.
  - Sosem fogtak össze ellenük? Senki nem akarta vissza adni nekik azt amit kaptak tőlük? Vagy nem mert senki sem lépni, mert túlságosan letörték őket?  - nem akarom, hogy azt higgye pont ez a téma érdekel és semmi más. Témát kell váltanom.
 - Tudod mit, ne törödjünk velük! Mesélj inkább magadról. Hová szoktatok ti diákok menni? Van a közelben kávézó?Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptySzomb. Jan. 05, 2019 8:55 pm
Pascal & Hell


Figyelemmel követtem, ahogyan Pascal a zene témájára hirtelen teljesen megnyílik, ahogy eláraszt az információkkal, méghozzá egészen szépen megfogalmazva, amiből arra következtetek, hogy dalszövegeket is biztosan ír. Talán még el is mosolyodtam tudtom nélkül, hiszen szép volt látni, hogy mennyire odáig van azért, amit csinál. A zene számomra is fontos, azonban nekem egy teljesen más oldalról. Hallgatni is művészet, bárki bármit mond. Az igazság az, hogy az utóbbi időben a különböző dalok húztak ki a fekete lyukból, amely már-már kezdett felemészteni. Hihetetlen, hogy milyen hatással lehet egy-egy dallam az emberre, azt hiszem, csodálom a zenészeket és alkotásaikat is.

Ez mondjuk a Kör tagjaira és bandájára egyáltalán nem vonatkozik, miután nem tudok elmenni amellett, amiket évekig és napjainkig művelnek. Persze, ezt a francia fiú nem tudhatta, ami egyelőre lehet, hogy jónak számított, majd aztán úgy is beszámolnék, legalábbis így gondoltam.
- Akkor ez egy tipikus dobos jellemvonás… - Ezt mosolyogva jelentettem ki, de csak amiatt, mert ő állt előttem és nem Ron. Hiszen Ron által egyáltalán nem volt megmosolyogtató helyzet, amíg addig vitáztunk - vagy éppen mással harcolt -, amíg valahogy hozzá nem került az utolsó szó. Ez azért volt nehéz, mert én úgy nőttem fel, hogy én is magamnak követeltem az utolsó szót, amit anyáék rám hagytak azzal, hogy „ha nem válaszolsz, majd elhallgat és abbahagyja”. Ez ezekre a jelenetkre nem volt jellemző, ezért olykor „poénból” a többiek még mérték is, hogy mennyi ideig szócsatázik az ex-barátom.
- Ha te így akarod… - Egyáltalán nem bántam, hogy egyelőre nem került sor a találkára, viszont azt sem szerettem volna, hogy Pascal csupán azért döntsön így, mert látta rajtam a bizonytalanságot. Ha muszáj, akkor szembenézek velük, igazán nem lehet nehéz, ha hónapokkal ezelőtt még én is azon az oldalon álltam. Ugye?
- Lehet éppen a kivégzésemet tervezi, haha. – Megpróbáltam nem túl feltűnően, de a banda felé pillantani, hogy láthassam, kire is gondolt pontosan Pascal, majd vissza is fordultam a kérdésére. Egy cseppet megilletődtem a kérdéstől, mintha a múltam újból gyomron rúgott volna. – Jaj, nem, nem. – Ráztam meg a fejemet és megpróbáltam a következő szavakat semleges hangszínen kimondani. – Nos, régen én is közéjük tartoztam. A barátom… vagyis már volt barátom a… dobos.  – Talán így rádöbbent, miért is érintett úgy ahogy a válasza, miszerint ő is azon a bizonyos ütős hangszeren játszik.
A pad felé vettük hát az irányt, ahol azonnal felvettem a számomra kényelmes pózt, a törökülést, kissé előredőltem és megtámaszkodtam a könyökömön, természetesen a fiú felé fordultam, hogy felvehessem vele a szemkontaktust.
- Nem akarlak elijeszteni, szóval próbálom röviden elmagyarázni: bár egészen ártatlannak tűnnek, igazából ők kicsit olyan vezető típusok az iskolában. Most biztos meglepődsz, hogy én is odatartoztam, de… - Kicsit belevigyorogtam a mondandómba, elvégre nem mondhattam mindent el feketén fehéren, muszáj volt picit humorizálnom. – Ez kicsit komolyabb. Nem egyszerű klikkesedés, mint az oviban. Tényleg nagyon szörnyen elbánhatnak veled. Mármint nem pont veled, hanem úgy általában bárkivel. – Elgondolkoztam egy pillanatra, hogy milyen példát hozzak fel, amitől nem mászik a falra, de azért meg is érti a súlyát. – Mindent tudnak rólad, ha akarnak, a kis találkozóikon összedugják a fejüket, aztán azzal szórakoznak, hogy megnehezítsék más életét. Például… - Megcsuklott a hangom, azt szerettem volna, hogy a francia fiú megértse, nem egyszerű cukkolásokról volt szó, de akár hányszor gondoltam az esetekre, eszembe jutott, hogy rengeteget végignéztem. Szó nélkül. – Amanda Todd súlyosságúra gondolj, bár még szerencsére nem volt olyan, hogy… A lényeg, hogy nem könnyű esetek, mégha egy ideig én sem realizáltam, hogy ez mennyire nem oké. – Hosszan tartottam vele a szemkontaktus, majd mivel úgy éreztem még hallgatna tovább, folytattam. – A nevük a Kör, legalábbis így terjedtek el, nem tagadják meg a drogokat sem, ha arról van szó, de még annyira nem súlyos a helyzet, hogy az igazgató fülébe jusson. Sokat amúgy szerintem nem érne -, ahogy látod, miután ez már egy jó két éve folyik -, ha segítséget kérnénk a vezetőségtől. „Egy tinédzserekből álló társaság jól érzi magát hétvégenként és esetenként viccelődnek társaikkal.” – Az utolsó mondatomat elszínészkedtem, mintha az igazgató úr lennék, azt hiszem ragadt rám valami Arn színészi ambícióiból.

§ Szószám: 666 - csak kiírom, na Very Happy§ Zene: user kedvence § Megjegyzés: rövidke, de sok szeretet van benne
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptySzer. Jan. 02, 2019 6:43 pmto: Hell

Eltörpülő szószám// Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106  // Erőteljes // ♣️


A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.

Sosem lehetünk elég biztosak abban, hogy egy idegen országban mi várhat ránk. Az ember fia azt hiszi egy szebb jövő, talán az álmaink megvalósításának a kezdete, de ennyi norvég között bármilyen meglepő is, egy icipicit megvoltam szeppenve. Valójában ezért sem bántam, hogy nekem annyi norvég diák srác közül nem jutott egy és lányt választottam 'beszélgető partnernek'.
Tipikus. Talán a környezetváltozás teszi, hogy nem akarok mindenből valami negatívumot kihúzni. Pedig simán elintézhetném a dolgot, hogy megköszönöm a segítségét és odébb állok. Vissza mehetnék az enyémek közé, de akkor meg halálra unám magam és nem fejleszthetném a 0,1 százalék norvég tudásomat ami annyiból áll, higy 'szia' és ' nagyon szépen köszönöm'. Mert eddig mindig több hangsúlyt fegtettem az angolra, de most, hogy itt van ez a Hell nevű lány, talán lesz kitől kérdeznem.
Végülis nem tűnik gonosznak, sokkal inkább az a másik aki képtelen volt ételt adni nekem és nagy ügyet csinált valami papírfecniért. Tiszta őrület. Ám sikerült elvonnia a figyelmem és a gondolataimat erről, mert olyan témára került sor, amit imádok. Zene. A Four Little Blackbirds, dobolás. Az itteni diákok 'zenéje'.
 - Persze. A dob adja egy dallam alapritmusát, az.vezérli a gitárost és figyelmezteti az énekest mikor kell lágyan vagy mélyebben énekelnie vagy mikor nyújthat el egy szót, esetleg mikor tarthat szünetet s, vehet levegőt. Sokan nem akarnak dobolni, mert nem értik meg, hogy gyakran a 'háttétben maradás' nem mindig olyan rossz. Mindenki énekes vagy gitáros akar lenni mert a helyük nem olyan stabil, mint egy dobosé révén, hogy ő a hangszeréhez van úgymond kötve és 'nem vonza a csajokat' az a szakma. De engem ez a tény cseppet sem zavar, amíg az enyém az utolsó szó a bandában. - szeretek főnökösködni, talán ez az egyetlen hibám és a többieket akkor dicsérem meg ha tényleg megérdemlik vagy ha ne adj isten sokat ittam és már nem tudok az a merev és titokzatos alak lenni aki előtte voltam.
   - Nem feledkezem meg rólad. A hírnév nem fogja elvenni az agyam, legalábbis az első egy évben remélem nem. - mert sokakat láttam már akik elhitték, hogy bizony elérték a céljukat és híresek lettek, ettől mindenki elszállt és elfelejtette honnan is jött. Ez az együttes kárára ment, szétváltak, a zene, a dalok amiket alkotta a múlt homályában pihen tovább. Nem akarom, hogy mi is erre a sorsra jussunk! Csak azt tudom, hogy össze kell tartanom a többieket bármi áron. Most jól lehet, egy kis Pascal mentes időszakot ajándékoztam nekik, de addig legalább hátha sikerül valami igazán érdekeset összehozni és André aranytorkából visszahallani olyan csodásan ahogy a legféltettebb rémálmaimban is hallani szoktam. Miután sikerült a norvég lányt rávenni, hogy menjünk be a terembe ahol a helyi iskola zenészei léptek fel vagy éppen csak gyakorolt máris fordult egyet a világ. Úgy éreztem egy egész pillanatig magam mint az eltévedt bárány, akit úgy kell a helyes útra terelgetni, de aztán kiült az arcomra az a kis sunyi vigyor amikor Hell közölte,  hogy  ismeri őket személyesen is.
Direkt néztem ekkor a srácok felé egy pillanatra, hogy bizony tudhassák éppen róluk beszélünk és azért vigyoroghatok így mert valami sejtelmes dolgot tudtam éppen meg, pedig nem. De ők ezt ugye nem tudhatták, ami nekem kedvezett. Csakhogy itt volt ez az ételes esett a kiszolgaló lánnyal, aki beszélt franciául is velem meg angolul, többnyire angolul, mert úgy hihette a kiejtése miatt vágok érthetetlen bamba képet amikor sokadjára is nemet mond. Ez arra enged következtetni,  hogy esetleg más is tud, nem valószínű de talán ezek a srácok is. Mit tudom én, titkos francia óra vagy külön szak, ahol az  anyanyelvem sajátíthatják el, erős norvég kiejtéssel, ahogy az itteniek beszélnek a saját nyelvükön. Annyira másnak tűnik, de ilyen amikor két világ találkozik, nem igaz?
Hell-t tanulmányoztam arra gondolva, hogy vajon milyen múltja lehet és honnan ismerheti a srácokat. A fiúk közül nem tudtam volna megmondani, hogy esetleg kivel lehet rokoni szála vagy hasonló, esetleg egyéb. Az egyébbe sorolnám az olyan eseteket, mint az enyém G.-vel. Csak ez ugye komplikáltabb mert ő Zeno húga is egyben így persze, hogy belekeveredett a bandánk életébe, ha akarta ha nem. Szivesen megtudtam volna, hogy vajon mi lehet az itteni csapat neve, be is mutatkoztam volna nekik, jó pofiskodtam volna, de nem csak rájuk összpontosítottam, hanem Hell-re is. Vajon tényleg egy marék srácot választanék helyette? Iszonyat milyen rémesen otthoni hangulatom lett a srácoktól. Amitől megjegyzem lehet, hogy menekülni akartam mindig is.
Otthon ugyanez van nem hiszem, hogy szívesen átélném az egészet, csak most kívülállóként.
   - Ijesztően hasonlítanak az én bandámra, talán majd legközelebb. A srácok ugysem futnak el. Holnap is itt lesznek, nem szaladnak el. Ugye? - persze, hogy kíváncsi vagyok de nem akarok semmit sem megzavarni. Túl sok norvéggal sem szeretném körbe venni magam, mert ők értik egymás beszédét én annyira nem. Nem akarom, hogy én legyek a téma miközben hülyének nézve rám vigyorognak.
   - Beszéljünk inkább arról, hogy... Az a srác, az a barna ott nagyon figyel minket. Mint aki megakarna ölni a tekintetével... A gitáros fiú a barátod? - kíváncsian figyeltem Hell-re meg vissza a fiúra, aki az én szememből nézve képes lett volna ugrani, de mégsem ez történt. Inkább csak ott állt a többiek között és nézett. Nem tudom miért. Valójában olyan érzésem támadt mintha mind figyelnének de aztán mégsem, mert a saját dolgaikkal ügyködtek tovább.
 - Mesélj inkább róluk. Üljünk oda le a padokhoz, onnan figyelhetjük a műsorukat. - magyaráztam.
   - Magukról ugysem mesélnének a jó dolgokon kívül semmiről. Hiszen sokkal érdekesebb torzítani a valóságot. De te ismered őket. Milyen műfajban játszanak?Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyVas. Nov. 25, 2018 10:10 pm
Pascal & Hell


Zene. Olyan ez nekem, mintha elrontották volna egyszer a kedvenc ételemet, és mindig visszatérne a kesernyés íz, miután lenyelem az utolsó falatot. Ron rontotta le, és még az is engem mardos, hogy mindent rá fogok. Nem tehetek róla, az elmúlt hónapokban valahogy mindenről eszembe jutott.
Most pedig Pascalt nézve újból láttam azt a végtelen szenvedélyt a zene iránt, amit semmi és senki nem előzhet meg. Persze, az én hibám is volt, Ronnak még a másodiknak sem számítottam.
- Szóval… szóval dob. – Nyeltem egyet hangosan, nem az fájt, hogy rosszul tippeltem, hanem hogy ennyire el akartam még a gondolatát is terelni. Ő is dobolt. És még több ezer más ember is, Hell, szedd össze magad! Megpróbáltam összpontosítani, halvány mosollyal hallgattam végig, ahogy beszámolt, egy csoda volt hallgatni, az ember egy ilyen beszéd után vágyni kezd arra, hogy legyen valami szenvedélye. Elterelni a gondolataimat azonban nem teljesen tudta, főleg, hogy épp az a zenekar kezdett el játszani, akiket nagyon is jól ismertem. Egytől egyig tagjai voltak annak a bizonyos csoportnak. Elöntött a nosztalgia, a mámoros esték, a titkok, hazugságok, mindezt kísérte egy dal, amely már akkor is ikonikus volt, mikor még Ronnal ölelkeztem egy koszos kanapén, hacsak nem ő dobolt. Nem volt merszem hátrafodulni, hogy megbizonyosodjak, kiveri eszeveszetten a hangszert épp szólóban.
- Szorítok nektek, nagyon jól hangzik, és látszik rajtad, hogy elhivatott vagy. Ha majd lesz koncertetek, ne felejts el! – Mondandóm végén rá kacsintottam ezzel nyomatékosítva, mert egyébként tényleg remélem, hogy összejönnek a tervei, végképp ha ez a banda, akit említett olyan jó, amilyennek hangzik. Amint viszont megemlítette a színpadon pár perces koncertet adó fiatalokat kissé összeszorult a gyomrom.
- Több, minthogy ismerem őket, de… Persze, miért is ne? – Nem foszthattam meg a hét lényegétől, ha eljött volna a megfelelő pillanat maximum megsúgtam volna neki, hogy vigyázzon ezekkel az emberekkel, de nem szeghettem a kedvét azzal, hogy mondjuk, felhozom a lányt, aki ugyanúgy a társaság része. Tuti még a teremből is kifutna a gondolatától annak a veszekedésnek. Így összeszorítottam a fogamat, valamelyest hiteles mosolyt csalva az arcomra, no meg imádkozva, hogy mondjuk, addig elhúzzon onnan Ron vagy fogja be azt a nagy száját egy ideig.  
- Jaj, dehogy, menjünk, nem lesz baj. Csupán… Kissé érdekes múltunk van. – A hajamba túrva pillantottam végig a fiúkon, akik épp befejezték az aktuális számot és beszélgetni kezdtek, igazán nem tudtam, hogy mire számítsak, kicsit tartottam tőle, hogy ellopják tőlem Pascalt. Mármint nem úgy, mint amikor gyermekkorunkban kisajátítunk személyeket, csupán ismertem a srácokat, azt hogy mennyi sok gonoszság van bennük. Egy francia fiú, nulla norvég tudással kis falat lett volna számukra, főleg ha bedől nekik, és „haverok” lesznek.  Lehet, én csak ideiglenes vagyok így is, azt sem tudom felfogni, hogy már több, mint 20 perce képes velem lenni. Rég éreztem magamhoz közel valakit, azt hittem nem vagyok ennyire érzelgős, de azért hiányzott, hogy legyenek mások az életemben a családon kívül. Azóta pedig a büfés nénire szűkült a baráti köröm.
Tettem egy lépést, majd  még egyet, és sokkal lendületesebben jártak a lábaim, mint gondoltam volna, azt hiszem, még a kétségbeesésemet is képes voltam álcázni. Magam előtt terelgettem Pascalt, kicsit úgy téve, mintha nagyon magyaráznék neki a helyről, az iskoláról vagy bármiről. Az volt a legutolsó kívánságom, hogy azt higgyék a többiek, az én ötletem volt a közeledés.
Filippel vettem fel a szemkontaktus először, ő volt talán az egyetlen olyan ember, aki tudatában volt a cselekedeteik súlyának, ő volt az, aki próbálta enyhíteni a helyzetemet a balhék után, de valahogy nem tudott kiszállni a buliból. Szerintem félt, és több, mint valószínű a feltevésem, de ilyeneket az ellenkező nem nehezen vall be, főleg mindazok után, amiken végigment. Aztán itt van az én példám, nemcsak egyszerűen bedobod a törölközőt, legalább egy éven keresztül  képtelen vagy tükörbe nézni, és amit csak meg tudnak tenni ellened, megteszik. A legfájdalmasabb, hogy azokkal a módszerekkel akár, amiket te is használtál, hogy megkeserítsd szerencsétlen áldozataid életét. Milyen jó is a másik oldalról nézni, nem igaz?
Ezt feltételezem róla, a többi fele is rettegett volna abbahagyni az egészet, de egy részük inkább az alkohol, -vagy ha igazán belefolytak - a kisebb drogok miatt maradt a helyén. Szegény francia cserediákok mit sem sejtve élnek egy hétig a falak között, igaz, nagy az iskola, másoknak biztosan jutottak normális barátok.

§ Szószám: 701 § Zene: user kedvence § Megjegyzés: Élek  
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Szept. 24, 2018 8:00 pmto: Hell

Eltörpülő szószám// Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106  // Erőteljes // ♣️


A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.


Ettem, ittam és a válaszától annyira fel lelkesültem, hogy nem akartam mást, csak bemenni abba a terembe s, áldozni a muzsika oltárán. Megismerni az ittenieket, a stílusukat, eszmecserét folytatni velük. Barátkozni. Megihletődni. De nem lemásolni semmiféle szavuk, gondolom norvégul énekelnének nem angolul. Miért is tennék ugyebár? Ettől függetlenül biztos beszélik a közös nyelve. Eligazodhatok rajtuk. Megfejthetem őket, technikákat tanulhatok tőlük. Vagy esetleg mutathatok nekik.
Szó szerint csillogni kezdett a szemem már a gondolattól is, hiszen azt tehettem volna amit szeretek, amivel életem végéig foglalkozni szeretnék ha megérem az öregkort. Amire az unokáimat is meg akarom tanítani, hogy ha dobolni nem is, de valamilyen hangszeren játszhassanak. Vagy a húgom unokáit. Akiket sajátomként imádhatok. Bár ez igazából a jövő zenéje, ahogy mondani szokás. Hiszen nem tudom mit érek meg, igazából. Lesznek-e unokáim egyáltalán? Látni fogom őket? Kit érdekel ez most igazán? Fiatal vagyok, nem kell ilyesmin agyalnom.
– Komolyan? Tényleg be jönnél velem oda? – muszáj volt visszakérdeznem és ahogy ő felállt úgy én is rögvest mellé pattantam. Nem akartam egy pillanatra se megtántorodni. Végtére is a zenéről volt szó! Lelkes voltam. Önfeledt mosolyogtam Hell mellett, mintha épp azt mondta volna, hogy… Inkább hagyjuk. Szóval vigyorogtam ezerrel, még akkor is amikor rákérdezett, hogy van-e közöm a zenéhez. Hogy ne lenne közöm? Hevesen bólogattam, aztán abba hagytam amint kiejtette a gitár szót az ajkain.
– Nos, azon csak meg akarok tanulni. Igazából dobos vagyok Hell. Van egy zenekarom is, Four Little Blackbirds a neve, azért mert négyen vagyunk, a többi meg… Nem tudom, hogy találtuk ki már. Mindenki máshogy meséli, attól függ ki kérdezi. A lényeg, hogy nagyon apránként kezdődött az egész. Először csak, mint „játék”, viccelődös összeülések, zagyvaság tömkelege. De kiderült, hogy ez a zagyvaság mindannyiunknak tetszik. Van egy bizonyos hangja, értelme az egésznek. Egy ideje komolyan veszem, a gyakorlást, a próbákat, a zenét, a dalszövegeket amiket írunk, a dallamot magát. Hogy értelmes üzenete legyen a dolognak. Ne csak egy újabb tini bandának gondoljanak minket. Szeretnék híres lenni. Nem nagyon, csak egy kicsit. Ám a tehetségkutatón igazából még agyalok. Tudod miért? Mert ott csak a szólósok érvényesülnek leginkább. Megfigyeltem, hogy a csapatok néhány középdöntőt menetelnek, ha meg nem tetszik a közönségnek az amit előadnak akkor kiszavazzák őket és elfeledi mindenki mindazt amit letettek. – magyarázok, teljes beleéléssel. Látszik, hogy olyan téma hozódott elő amit a sajátomnak érzek, amiről megvan a véleményem. De talán ez tenne minket még híresebbé, ám mindig arra gondolok, hogy sok olyan előadó van akinek nem volt szüksége a tehetségkutatókra, akik saját erőből érték el az álmaikat és az emberek mint kiderült szerették, szeretik őket mai napig is.
Tagadhatatlan, hogy az olyanok közé akarok tartozni a többiekkel együtt. Nem akarom, hogy elfeledjenek minket, a Four Little Blackbirds-t, mert tudom igenis van értelme az egésznek. Csak rendbe kell tennem a dolgaimat velük. Ami tudom, hogy nehéz lesz, de legalább tiszta lappal állhatok majd előttük. Legalábbis remélem.
– Ismered őket ugye? – fejemmel az aktuális színpad felé biccentettem amikor beléptünk a terembe, ahol a több zenész gyerekek is voltak.
– Nem akarok egyedül oda menni hozzájuk. Velem tartanál? Gondolj csak bele, eldicsekedhetsz nekik, hogy te már szereztél egy francia barátot, de ők még nem. – tekintve, hogy egyetlen szerencsétlen francia diákot sem láttam a közelükben erre következtettem. Különben sem hiszem, hogy nálam lelkesebb francia pont itt tartózkodna a teremben. Maximum azok akiket megfertőztünk a zene imádatunkkal még odahaza. De ők csak leülnének és figyelnék az eseményeket, pontosan úgy ahogy az a két piszmogó teszi ott a padokon. Timothée és Hugo. Évfolyamtársak vagyunk, ismerem őket. De nem kezdek el integetni nekik, inkább Hell-re figyelek. Aki szintén nagy figyelmet szentel nekem, szóval nem mondok le róla. Hiszen itt ő az egyetlen akit ismerek, azt a hisztérikát leszámítva aki arról a fránya papírról beszélt, de őt inkább utálom, komolyan.
– Ám ha nincs hozzájuk kedved, az sem baj. Veled is jól megvagyok. – mert ugye lazíthatok, tehetek egy kis szünetet, nem kell minden egyes percben ezzel foglalkoznom. Mi van akkor ha Hell nem akar oda menni? Semmi. A nap megy tovább, én hálálkodok egy darabig, aztán abba hagyom és rám un mert… Szerintem elég érdekes vagyok ahhoz, hogy ez ne történjen meg és ezt nem nagyképűségből mondom, hanem minimális és éppen elég önbizalomból.Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyCsüt. Szept. 20, 2018 5:00 pm
Pascal & Hell


Végignézve az iskolán azon töprengtem, hogy annyira nem is gáz ez a hely, de mégis szeptembertől minden felfordul, s nem lesz ilyen ideális, pezsgő élet a falak között. Vagy legalábbis az embernek nincs ideje élvezkedni benne. Nem mintha hiányozna a nagyvilági életem azzal a társasággal, mert hiába adott pillanatnyi boldogságot, türhetetlen volt, amit tettek. Akkor az egész egy buli volt, a folyosót röhögve szeltük át, a padunk felé, amire ha bárki más rá merte magát vetni, akkor nem túl sok lehetősége volt szegénynek. Ezért sem volt nagyon jellemző az eset, az első pár alkalom után, mindenki megértette a helyzetet. Mi voltunk azok, akikre félve pillantottak, néha kicsit megbotránkozva, de ezt kinyilvánítani sosem volt merszük. Visszagondolva, szívesen odalépnék a régi énemhez és a fülem közé csapnék.
Miután végighallgattam a lány hisztijét, rádöbbentem, hogy azóta sem sokat változhattak a körülmények, csupán annyi, hogy már inkább lehunyom a szemem és szándékosan figyelmenkívül hagyom az iskolai rivalizálást. Hihetetlenül felhúzott az értetlenkedés, és ennél még jobban az, hogy kilépve a burkomból felhívtam magamra a figyelmet, pontosabban az övékét. Ezekután fohászkodtam, hogy ne kezdjék előről majd a kis játékukat idén is. Néha mit meg nem adnék Harry Potter láthatatlanná tévő köpenyéért…
Hevesen haraptam bele a szendvicsembe, és elfoglalva a helyemet pásztáztam a falakat. Mindenféle oklevél, kupa, teletűzdelt parafatábla volt dísze a falnak. A zeneterem közelében természetesen az ilyesféle eredményekre helyezték a hangsúlyt, de azonkívül ki lehetett szúrni néhány sport és művészettel kapcsolatos kiírást is. A suli csillagai többnyire testmozgás terén eredményesek, a zenei része is sikeres, azonban ott kizárólag két banda létezik, és a kórus, mások nem vállalták a versengést.
Csendben hallgattam őt, olykor biccentéssel egyetértettem vagy elvigyorodtam, szóval próbáltam emberien viselkedni, s nem úgy, mint aki egyébként titokban két hete sorozatokon és filmeken élt. Be kell vallani, hogy vissza kell szoknia az embernek, ha egy ideig kerüli a szocializálódást, egészen rettegtem, hogy kínos helyzetbe hozom magam.
- Benézhetünk. – Értettem egyet, azzal a lendülettel pedig fel is pattantam, mielőtt viszont újból megszólaltam volna egy friss kétely ötlött fel bennem. Vajon Ron még dobol? Talán a zene miatt eljött erre a programra? Nem, nem, valószínűleg valamiféle szigeten nyaral a legújabb barátnőjével a szülei pénzéből… ugye?
Nem tehettem mást, mint előretessékeltem Pascalt, és görcsösen reménykedtem a szerencsémben, már nem volt kiút, láttam a francia szemeiben az érdeklődést, és nem vonhattam volna vissza, amibe épphogy beleegyeztem. Valahogy úgy éreztem, hogy hosszú nap elé nézek…
- Úgy sejtem, hogy van közöd a zenéhez. – Kezdtem bele egy újabb témába még a csönd bekövetkezte előtt. – Hadd találjam ki… Gitár? – Szememet összehunyorítva koncentráltam, mintha bele tudtam volna látni a fejébe, de valójában a kisugárzása miatt tippeltem erre. Illetve volt egy kis tapasztalatom, hogy milyenek a dobosok, azaz a folytonos dobolás még hangszer nélkül is, remegő kéz, ilyesmik. Nem ezt sugallta Pascal.
Nem mintha nagyon értettem volna hozzá, Ron nem engedte, hogy többet tudjak. Inkább csak el akart kápráztatni, anélkül, hogy más zenészekre ránézhetnék, persze ez könnyen meg volt, nyálcsorgatva követtem bárhová. Bleh.
Az ajtón sikeresen betereltem a fiút, igazából időt akartam vele nyerni, mivel legalább egy fejjel magasabb volt, ha nem több, s így még véletlenül sem engem szúrt volna ki Ő először, aztán másodjára -, ha meg látna – már előnyben lennék, tudnám, hogy ott van.
Hangoltak éppen, megkönnyebbülten léptem a francia mellé, miután dobhangot nem hallottam egyelőre. Szememmel azért még próbáltam kiszúrni, de végül inkább Pascal felé fordultam.
- Azt hiszem, van lehetőség játszani is… de ha csak inspirálódni akarsz, akkor le is ülhetünk. Vagy, ha akarsz velük beszélni... – Úgy csináltam, mintha ezek a tevékenységek engem kizártak volna, mert tulajdonképpen ezt ültette régen a fejembe, mintha nem akarta volna, hogy közel kerüljek valamihez, ami őt nagyon érintette. Kicsit fájt, hiszen oda voltam, és vagyok is a zongora hangjáért, egyszer meg akartam kérni, hogy tanítson… nos, nem úgy sült el, ahogy terveztem. Pedig romantikusan hangzik, nem? Ő nem egy herceg típus.
Elnézve a fiút mosoly ült ki az arcomra, igazi mosoly, sugárzott róla, hogy milyen kapcsolatban áll a zenével, és mindig jó látni valakit, akinek így felcsillannak a szemei. Talán egyszer én is megtalálhatom azt, amiért élek, ami boldoggá tesz. Azt hiszem, hogy a legnagyobb félelmem muszájból, élvezet nélkül leélni az életemet.

§ Szószám: 689 § Zene: user kedvence § Megjegyzés: Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptySzomb. Szept. 08, 2018 8:22 pmto: Hell

Eltörpülő szószám// Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106  // Erőteljes // ♣️


A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.


Csak azért jöttem el, mert tudtam, hogy mindenkinek szüksége van egy kis Pascal mentes időre. Jól lehet, hogy tudtam nagyon jól ezt G. és Ré nem fogja díjazni. De nem érdekelt. Előbbi véleménye azért nem, mert mindent ráfog arra, hogy én csak le akarok feküdni vele és nem gondolok semmi másra, az utóbbi meg eléggé betépett rám, szóval hozzá meg azért nem szólhatnék. Viszont teszek rá, letehet arról, hogy nem szólok hozzá. Még azért is, hadd idegeskedjen, egye a méreg, fortyogjon benne a düh, amit irántam érez. Addig biztos vagyok abban, hogy csak rám gondol, nem pedig másra. Mégis be kell vallanom, egy részemnek hiányzott mindkettő. Itt maximum csak Skype-on vagy Facebook-on tudtam velük beszélni, már ha nagyon megerőltetem magam és veszem a fáradtságot és kérdezgetek. Nos ez egyszerre lehet idegesítő és a várva várt pillanatok egyike. Attól függ kinek keserítem meg az életét éppen. Most ebben a kevésbé szent órában egy norvég diákét, aki nem hajlandó ideadni nekem a kaját amit kérek. Komolyan, szánalmas ami itt folyik azért, hogy megkaphasd amit csak szeretnél. Minek kell ez a cetli? Nem lehetne egyszerűen csak odaadni és kész? Nem értettem semmit abból a bugyuta kifogásból, hogy neki ezzel el kell számolnia és nem akarja, hogy az legyen ő ette meg.
Én elhiszem, hogy hozzám hasonlóan ő is éhes, meg minden, de ne kötözködjön már. Hiszen szemmel láthatóan ezeknek a cetliknek semmi értelme. Ettől függetlenül jó volt kiadni a felesleges gőzt, megnyugodtam. Egy kicsit. Talán ezért is volt akkora nagy bátorságom megkeresni és odasétálni ahhoz a lányhoz aki valamilyen szinten segített nekem. Hálás voltam neki. Ezt valamilyen szinten ki is szerettem volna mutatni felé. Lehet, hogy nem normális dolog és most ha G. vagy Ré látna biztos kinyírna és/vagy féltékenységi rohamban törnének ki, bár utóbbiban nem vagyok annyira biztos, de az tuti fix, hogy G. egy egész litvániját előadna arról milyen szemét alak vagyok.
Leülök mellé, viszonozva a mosolygását. Ez eddig elég jól megy nem? Csak elő ne törjön az a lényem amelyik mindenkit felhergel. Na jó itt maximum az iskolatársaimat meg a szobatársaimat tudnám teljesen kikészíteni, mert ők értik amikor franciául duruzsolok és erősen gesztikulálok, hogy márpedig nekem van ebben és abban igazam. De most még ehhez sincs kedvem. Az éhség lefárasztott, meg az út és a szócsata azzal a lánnyal ott az étel standnál.
– Mintha az ilyenekből mindenhová kijutna egy csapatra való. – jegyeztem meg, azzal bele is haraptam a szendvicsembe. Végtére is, szeretek enni. Meg mindenhez van étvágyam ami szem-szájnak ingere. Megrágcsáltam az éppen aktuális falatot, majd rendesen nyeltem is egy nagyot amikor „Hell”-ként mutatkozott be. Mi a Pokol? Előhúztam azt a bizonyos vigyoromat, amit Ré nem bír, de simán elmenne egy fogkrém reklámba, mert olyan hű de sejtelmes.
– Szóval Hell… Az én nevem Pascal. – mutatkoztam be végül én is, bár mondhattam volna én is valami frappáns becenevet, de az a baj, semmi sem írja olyan jól le a keresztnevem, mintha teljes valójában ki nem mondanám, ezért maradt a szép és sima Pascal. Ami igazából néha csak P. Nagy P. Vagy tényleg simán csak Pé, de ezt ugye hogy is lehetne elmondani egy idegen nyelven? Most megkímélem szegény lányt ettől a bonyodalomtól.
– Persze, hogy jól érzem itt magam. Ne aggódj, sok kell ahhoz, hogy elmenjen a kedvem ettől a helytől. Jó volt levezetni a felesleges feszültséget azon a lányon! Most már nem izgulok annyira ettől az egésztől. – mert már kiveszekedtem magam valakivel ugyebár, előadtam a szívek harcát és most már szerencsénkre nyugodt vagyok. Kíváncsian pillantok Hell felé, amikor a városi látogatást említi.
– Még nem. Egyelőre elvannak az iskolai programokkal. A sporttal, az étkezéssel, a zenével. – utóbbi persze, hogy sokkal jobban érdekelt, különben meg sem említettem volna most.
– Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lenne kedvem megnézni, csak nem beszélek a nyelveden. Félő, hogy a sok norvég között elvesznék. – azzal újabb falatot haraptam a szendvicsből és így tovább.
– Van kedved megnézni mi folyik odabent? – zenebona, végtére is mi más, amit innen kintről ne látnék. Mégis mintha a rabja lennék, még itt is vonz magához és nem ereszt a hangkavalkád.Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyVas. Szept. 02, 2018 6:51 pm
Pascal & Hell

Az egész esemény azért vonzott igazán, mert egy remek alkalom a nyelv gyakorlására. Mit ér a sok könyvből tanulás, ha nem alkalmazhatjuk? Ez a része a legizgalmasabb, amikor észre sem veszed, hogy percek óta úgy beszélgetsz valakivel, hogy nyelvi szakadék áll köztetek, de a közös tudással egy híd épül fel és szinte fel sem tűnik, hogy mennyire természetes. Hála a modern technológiának számos lehetőség van például youtube videókkal elcseszni az időt fejleszteni magunkat, de személy szerint a zenékből is sokat tanultam. Már évek óta egy aféle hobbinak számít, hogy angolról norvégra fordítsak dalszövegeket, és különösen élvezem is. Szóval van tapasztalatom, ezért akár év közben is szívesen segítettem cserediákoknak, mert nem csak a nyílt hét által érkeztek diákok az iskolába, voltak fiatalok, akik egy félévet vagy évet is bevállaltak.
Néha én is elgondolkoztam, hogy beadom a jelentkezésemet és az országig meg sem állok, de jól tudtam, hogy nem bírnám a családom nélkül, mégha erről sosem esett szó. Folyton kitaláltam valamit, minthogy az itteni tanulmányaimra akarom a hangsúlyt fektetni, miközben Henriék azt takargatták, hogy nem tudnának utamra engedni. Mindenki nagyon is jól tudta, hogy mit gondol a másik valójában.
Így ki nem ragadná meg az alkalmat, ha ingyen és bérmentve találkozhat külföldiekkel a saját korosztályából? Csupán a bátorságomat kellett összeszednem, hogy bemerjek jelentkezni egy programra vagy megszólítani valakit, de olyan érzésem volt, hogy képtelen vagyok, és inkább lehúznám magamat a vécén.
A vágyott beszélgetés viszont magától kopogtatott, bár először nem fogtam fel, hogy valaki hozzám beszél, méghozzá az egyik pillanatban norvég köszöntéssel, majd angolul. Miután felpillantva az idegenre megismertem benne az előbb látott francia fiút, átváltottam egy picivel barátságosabb Hell-re és próbáltam nem az előbb mutatott unalmas arcommal választ adni neki.
- Szia, semmiség. Hidd el, van benne tapasztalatom. Van még pár hozzá hasonló idióta lány és fiú. Ez még a szebb arca volt, talán szerencsés is vagy. – Kezemmel kissé zavartan mutatom, hogy nyugodtan üljön le mellém, bár fogalmam sem volt, hogy miért tettem ezt pontosan, meginvitáltam a pokolba. Ha megint meglátják őt, méghozzá velem, akkor lehet, hogy nemcsak enni nem kap. Egyébként sem olyan típusnak tűnt, aki velem tartana, inkább olyan… Ronos. Akinek millió barátja van, mindenki ismeri, a lányok elalélnak tőle és valószínűleg van valami menő hobbija, de mégis sejtelmes és bőven vannak titkai. Ja, persze, semmi előítélet. Plusz pont a köszönetért.
- Amúgy Hell vagyok. – Váltottam át illedelmesre és egy halvány mosolyt is megvillantottam, mielőtt reagálhatna a nevem jelentésére. Általában, ha norvégul mutatkozom be, akkor nincsen semmi probléma, de angolul mégis másképp hangzik, amit mindig is jól tudtam és Arn is, aki rám aggatta a becenevet. Büszkén viselem, és nagyon jó drámai hatást kelt, ha például valakire a frászt akarom hozni. Ezt nem volt szándékomban eljátszani a francia idegennel, és reménykedtem, hogy nem hagy ott abban a pillanatban vagy nevet fel, azt képzelve, hogy csak viccelődtem.
- Remélem, a kis incidenstől függetlenül jól érzed magad. – Nem szerettem volna unalmas beszélgetést az időjárásról, és úgy sejtettem, hogy ő sem az a fajta, de ez volt, ami azonnal beugrott és nem volt drasztikus témaváltás.
- Egyébként voltatok már a városban? Van egy olyan sejtésem, hogy mindenki elráncigált titeket ezekre a dolgokra. – Biccentettem a fejemmel a terem felé, ahová még mindig belátást nyertünk és épp szünetet tartott az aktuális banda. Elég gáz lenne, ha semmit nem látnának a városból, s mikor visszatérnének Franciaországba, annyi kép élne bennük az országól, mint amit a földrajzkönyvekben láttak. Nem tudom, hogy pontosan mire épül a terve a tanároknak, de biztos vagyok benne, hogy egy idő után azt fogják a diákok csinálni, amit ők szeretnének és a norvégok a franciákkal keveredve majd maguknak megszervezik a kötelezőn kívüli programokat.


§ Szószám: 601§ Zene: user kedvence § Megjegyzés: Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Aug. 27, 2018 7:21 pmto: Hell

Eltörpülő szószám// Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106  // Erőteljes // ♣️


A tükröd leszek, hogy lásd, ki vagy, ha nem látnád.

Éreztem, hogy a többieknek egy kis nyugalomra és pihenésre van szüksége, lehetőleg nélkülem. Ezért is csak az utolsó pillanatban szóltam, hogy én megyek erre a csodálatos kirándulásra és ne búsuljanak, amiért ők nem jöttek mert úgyis készítek majd egy rakás képet és videót amit megmutatok nekik. Magammal szerettem volna hozni viszont a húgomat, de ő sajnos lebetegedett és egyedül kellett szembe néznem a testvériskolánk diákjaival. Nagyából itt is ugyanazok az unalmas szakok lehettek, mint nálunk. Csak itt minden bizonnyal volt még valami egyéb ami nálunk nem volt és fordítva. A felügyelő tanáraink próbáltak felkészíteni arra, hogy itt mi vár ránk. Mi a program, lehetőleg maradjunk együtt és ne csavarogjunk el, mert az holtbiztos, hogy egyikünk sem tud norvégül. Az utóbbi felvetéssel sajnos egyet kellett értenem, de ugyebár nem dísznek tanuljuk az angolt sem, mint idegen nyelvet. Az angoltanárunk annyira erőszakoskodó, hogy az már fáj. Ennél fogva érthető, hogy ha akarja ha nem az ember megtanulja ezt az idegen nyelvet. Főleg, hogy néhány sorozatot eredeti nyelven és felirattal nézek. Ott több olyan kifejezés van, amit el lehet sajátítani s, ha álmomból felébresztenek is azt fújom. Ilyen volt a sokak által nagyra becsült Trónok harca vagy az Amerikai horror sztori. Mindkét sorozat esetében mániákusan vártam az új évadot, minden egyes évben, amióta rájuk találtam az interneten és az osztályban is elkezdtek beszélni róla. Ez volt a két nagy kedvencem, amiből „tanulni” szoktam, de ez nem jelentette azt, hogy másra nem találtam közben rá. Mintegy kitöltő elemet azokra az időszakokra, amikor épp nincs Trónok harca vagy Amerikai horror sztori szezon.
Igen, sajnos rosszabb napjaimon, amikor nem próbálunk a többiekkel és nem tanulok akkor a sorozatfüggőt játszom. Akit ki kell rángatni a laptopjától, mert ha nem a végén ottfelejti magát és abból csak baj lesz. Ezért is örülhettek szerintem a szüleim amikor előálltam ezzel az ötlettel. Hogy én márpedig el akarok menni erre a „kirándulásra” és jól akarom érezni magam. Csak abban reménykedtem, hogy esetleg itt is lesznek olyan zeneszerető gyerekpalánták, mint én és elbeszélgethetek velük. Esetleg megihlethetnek és a többiek nagy örömére egy új szöveggel térek haza. Persze ehhez sok reményt nem fűztem, a tanáraink gondoskodtak arról, hogy egy pillanatra se unatkozzunk, minden időnket jól kitáblázták időtöltéssel. Akarom mondani nem is a mi tanáraink, hanem a vendéglátók, a mi tanáraink csak átadták az információt nekünk.
Az iskola bentlakásában szállásoltak el minket, amivel semmi bajom nem volt. Hiszen ugyanúgy, mint a miénkben itt is emeletes ágyak voltak, amiért ölni tudtam volna, csak én legyek felül. Akikkel összekerültem a sulimból szerencsére nem kötözködtek és megértették, hogy én halálosan szerelmes vagyok az emeletes ágy fenti részébe. Gondolom ennél fogva nem igen akartak kötözködni velem és egy vállvonással beleegyeztek, hogy felőlük nyugodtan lehetek felül, csak éjjel ne bucskázzak onnan le. Egyszerűen csak feldobtam oda a cuccaimat, mintegy jelezve, hogy az az én helyem és ne foglalják el. Azzal a lendülettel azonban nem maradtam tovább ott. Egyrészt azért mert az éhségem nagy úr volt és tényleg korogni kezdett a gyomrom. Másrészt emlékeztem, hogy a tanáraim említettek valamit két étel standról és arról, hogy onnan ingyen lehet kedvünkre válogatni. Be is álltam az egyik szimpatikusabbhoz, ahol kevesebben voltak és nem kellett annyit várni. Csakhogy, minden jóban van valami rossz, ez meg most sem alakult máshogy. Elmondtam, hogy mit szeretnék. Először vétlenül franciául, majd látva, hogy nem ért a szép szóból elmondtam neki angolul is. Furán meg is nézet, majd elmondta, hogy ahhoz szükség van egy cetlire is, amit a hallból szerezhettem volna magamnak. Gondolom a tanáraim ezt is megemlítették, csak ki figyelt erre? Különben is, honnan tudjam én, hogy itt az ingyen kaját is papíros igazolásra adják? Most komolyan! Rosszabb, mint a börtönben. Az elején azt hittem, csak viccel. Még egyszer szépen és tagoltam elmondtam angolul, hogy mit kérek. De megint a cetlivel jött, hogy értsem meg nem adhat anélkül nekem semmit. Ám a sor is elég jól felgyűlt, én meg egyre éhesebb és éhesebb lettem. Ugye nem hiszi, hogy megint ki fogom állni és várni a soromat?
Közöltem vele, hogy éhes vagyok már és hagyjuk ezt a formaságot, még elég normális hangnemben. De aztán azzal jött, hogy neki ezekkel a cetlikkel kell elszámolna az ételt tényleg nekünk adta ide és nem ő ette meg. Szemet forgattam. Közöltem vele, angolul, hogy nem érdekel ez a hülyeség csak adja ide azt amit kértem. Mégsem történt semmi. Ez a körforgás így mehetett egy darabig. Mert sem én sem a lány nem engedett a huszonegyből. Mondtam neki, hogy ha ideadja amit kérek és megettem azután idehozom neki azt a fránya cetlit. Továbbra sem akart engedelmeskedni nekem, elutasító volt és hajthatatlan, makacs kis öszvér mint én. Belekötött, hogy ezt nem teheti meg, mert akkor mindenki ugyanezzel jönne és egy ilyen cetlivel többször jönnének hozzá. Most komolyan? Nem az a lényeg, hogy ez a rengeteg étel ne romoljon meg? Akkor mi értelme van ennek a cetlis dolognak? Nem igazán értettem. Csak az étel érdekelt, hogy legyen valami a gyomromban és ne a kínzó éhség gyötörjön. Ez egész nap így ment volna, hacsak a hátam mögött lévő lány meg nem szólal. Norvégül. Amit sajnos a nyelvtudásom hiányának köszönhetően nem értettem. De biztos nem valami szépet, már csak azért is, mert nem hallottam több kifogást a pult mögött álló lánytól. A jelenetet elnézve azonban, amikor a norvég lány felém fordult és a pult felé biccentet meg melléje még mosolygott is, arra gondoltam így próbál jelezni, hogy szabad az asztal. Elvehetem magamnak végre azt az átkozott üdítőt, ami első ránézésre valamilyen kóla fajta lehetett. A szendvicset amibe a saláta és paprika meg sajt mellett még csirkemell is szépen be volt passzírozva. Meg muffint, azt a csokoládédarabkásat, amit úgy imádtam, hogy ölni tudtam volna érte, ha arra került volna a sor. Na jó, lehet, hogy nem. De határozottan örültem annak, hogy elvehettem végre azt amit kértem. Lehet, hogy ettől most nagyon pofátlannak tűnhetek a vendéglátóink szemében, de kit érdekel ez most? A megszerzett zsákmánnyal odébb álltam.
Ám mégsem akartam hálátlan lenni ezért a „megmentőmnek” köszönetet szerettem volna mondani. Kíváncsian keresni kezdtem a tekintetemmel, míg szegényt ki nem szúrtam egy padon egyedül ücsörögni. Hát persze, hogy lecsaptam rá! Úgy mint sólyom a mezei pócokra, egyszerűen csak odahuppantam mellé. Mielőtt azonban elkezdett volna valami zaklatónak vagy egyéb problémás esetnek titulálni, beszédre nyitottam a számat.
Hei!* Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Az a csaj ott egy idióta volt. – köszönni persze tudtam, bár azt kétlem, hogy helyesen is ejtettem ki. A lényeg, persze mindig a szándékon van, nem?

Spoiler:
 
Be a voice, not an echo.

Pascal Dupont
Korom :
19

Tartózkodási hely :
✦ Párizs


Hozzászólások száma :
69

reagok :
22

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Aug. 27, 2018 1:36 pm
Pascal & Hell

Mehettem volna moziba, a parkba vagy kisállatkereskedésbe, sőt maradhattam volna is otthon újabb sorozat után kutatva, tényleg bármit tehettem volna, de ehelyett az iskolát választottam. Az utolsó héten szó szerint minden ki volt plakátolva, hogy a nyáron nyílt hetet szervez az iskola, ahol külföldi diákokat vendéglünk meg és fényezzük az iskolát mindenféle hamis és olykor valós programmal. Valljuk be, hogy az iskola rádió nem ad mindig ilyen jó zenéket és az igazgató sem mosolyog mindenegyes tanulóra, sőt még a büfés néni is drágábban adja a szendvicseket, de ekkor minden megtörténhetett.
Nem mintha annyira bántam volna a dolgot, hiszen végre kiszabadultam kicsit a ház falai közül, és bár tűrnöm kellett egy ideig Arn-ék beszólásait, hogy milyen szorgalmasan keresem fel az iskolát még szünidőben is, de már volt benne tapasztalatom, hogy kizárjam őket. Mármint ez egyáltalán nem a tanulásról szólt, és kicsit legalább visszazökkenhettem, merthogy még jócskán van egy évem a börtönben. Henrivel ellentétben én előkészítős osztályba jelentkeztem anno, így míg ő már a következő tanulmányain rágódhatott, addig nekem bőven volt időm, amit nem is bántám, miután kissé elveszetten tengődtem a történtek után. Ezzel kapcsolatban pedig… Reménykedtem, hogy Ron vagy bárki a társaságból nem tervezett megjelenni, valahogy úgy gondoltam az elejétől kezdve, hogy ők biztos kerülik távolról a helyszínt, de az utolsó pillanatban, már az iskola ajtajában állva megtorpantam. Mi van, ha mégis? És vajon mi történne, ha összetalálkoznánk?
- Nocsak, nocsak, tanul valamit az ifjú Henriktől? – A megjegyzést nagy sóhajjal fogadtam, hihetetlen, hogy még a tanárok sem látnak át Henrin, és még elképesztőbb, hogy összehasonlítanak vele, pedig egyszerűen letagadhatnánk egymást… azt hiszem.
- Jó napot… - Morogtam az orrom alatt és határozottabban indultam el a folyosón, hogy a tanár megértse, egyáltalán nem volt szándékomban vele cseverészni vagy még rosszabb, ha el akart volna csalni segíteni. Önkéntesnek lehetett jelentkezni, vagy ötletbörzének a feladatokkal kapcsolatban, így ez a vállalható játékokon kívül szintén munkát adhatott. Én azonban egy veritéknyit sem szerettem volna küzdeni, még akkor sem, ha egyes rendezvények csalógatóan hangzottak. A futópályát messziről kerültem, tudtam, hogy azonnal kiszúrna Mr. Sandvik és azzal győzködött volna, hogy ezen a különleges napon csatlakozzak hozzájuk. A legrosszabb mindközül, hogy titokban nagyon is élveztem volna a lehetőséget, a testmozgás egészen gyerekkoromtól kezdve fontos volt számomra, de sosem vált számomra kötelező jellegűvé, ezért inkább nem is kezdtem bele komolyabban.
És mi lehet fontosabb a sportnál? Kaja. Ingyen kaja. I-n-gy-e-n. Oké, lehetséges, hogy ez többnyire a külföldieknek szólt, hiszen két stand volt, az egyik hagyományos norvég ételekkel megpakolva, a másik pedig egyszerű, elterjedtebb ételekkel, viszont nem hagyhattam ki. Egy apró bökkenő volt csupán, és nagy "szerencsémre" akkor vettem észre, mikor már lehetetlen volt szabadulni a kígyózó sorból, plusz az sokkal feltűnőbb lett volna, ha átverekszem magam a tömegen, szépen felkeltve magamra a figyelmet.
Eldöntöttem, hogy úgy teszek, mintha nem is hallanék, egyszerűen elveszek valamit, kifizetem a kis papírcetlimmel, amit egy parafatábláról kellett a hallból letépni és kész. Mintha ott sem lenne a társaságból egy szeplős, vörös hajú leányzó, aki természetesen pont annál a büfénél dolgozott, ahová én tartottam. Egyáltalán miért játsszák még meg, hogy mennyire adakozóak és kedvesek? Mindenki tisztában vele, hogy ők testesítik meg a poklot. Ironikus, nem?
Ígéretem addig a percig élt, míg nem hallgattam végig, ahogy ez a bizonyos hölgyemény szócsatát vív egy francia sráccal, aki háttal állt nekem, de minden bizonnyal felhúzhatta magát a lassan tíz perce zajló csatán. Igazság szerint először a hanglejtésükből gondoltam, hogy miről lehet szó, mert franciául vitáztak, majd átváltottak kicsit angolra, majd franciára, de mire végra angolul is kikerekedett a sztori idegesen előreléptem és át sem gondolva lecsaptam két jegyet az asztalra.
- Figyelj, szerintem erre senkinek sincs ideje, add oda neki azt a szart és mindenki elmehet. – Természetesen kedves természete miatt hevesen artikulálva nekem állt, hogy az idegennek akkor sem volt jegye, de nem ezzel húzott fel, hanem, hogy a Loise névvel illetett meg, amit köztudottan Ron használt. – Elhiszem, hogy szeretnéd, ha fontos lenne a munkád, de szívem, bárki szakíthat arról a nyamvadt tábláról egyet magának. Tudod mit jelent ez? Hogy ez ennyit ér! – Jelentettem ki végül és a kezemben maradt maradék papírt összetéptem és elédobtam. Talán kicsit felment bennem a pumpa, de láthatóan jót szórakozott a kis incidensen, így bosszúként magamhoz vettem két poharat, egy szendvicset és valami tacohoz hasonló ételt, majd a fiú felé fordultam, akivel eddig egyáltalán nem foglalkoztam, a fejemmel a pulthoz biccentettem és barátságosan mosolyogtam. Tényleg bármit elvehetett volna, felőlem az egész asztalt akár, innentől az ő döntése számított.
Reménykedve, hogy az egész iskola újból pezsegni kezd az események után, faképnél hagytam mindenkit, s inkább leültem egy távolabb eső padra, ahonnan be lehetett látni a zenei terembe. Egészen kellemes dallam keringett a folyosón, bár fogalmam sem volt, hogy éppen mi a céljuk, esetleg verseny-e vagy csupán előadás, hátradőlve élveztem az étel és az ének által képződött boldogsághormonokat.

§ Szószám: 793 § Zene: user kedvence § Megjegyzés: Remélem tetszik Pascal & Hell - Excuse me 1571184106
copyright
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me EmptyHétf. Aug. 27, 2018 1:25 pm
Szereplők: Pascal és Hell
Helyszín: Iskola (Lorenskog)
Heloise Morstad
Korom :
19

Tartózkodási hely :
☼Lørenskog


Hozzászólások száma :
58

reagok :
19

Felhasználó profiljának megtekintése

Pascal & Hell - Excuse me Empty
TémanyitásTárgy: Re: Pascal & Hell - Excuse mePascal & Hell - Excuse me Empty
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: Európa szíve :: norvégia-
Ugrás: