welcome to europe, traveller
Life is a journey that must be traveled no matter how bad the roads and accommodations.
lépj be bátran
európa rád vár
Karakter neve:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
jelenlegi utazóink
európa szívében
Jelenleg 14 felhasználó van itt :: 7 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

Arno H. Hesse, Briana Doherty, Brynhilde Swendsen, Ingrid S. Skjeggestad, Karina Hesse-Lerch, Owen Blake, Phoenix Bowie

A legtöbb felhasználó (38 fő) Csüt. Márc. 01, 2018 9:25 pm-kor volt itt.
legújabb bejegyzések
friss irományok
Today at 1:35 pm
európai lakosok
nyilvántartása
csoport
angol 3 4
dán 4 1
francia 1 -
görög - -
holland 1 -
ír 3 4
külföldi 1 1
német 1 -
norvég 2 1
olasz - -
portugál 1 -
spanyol - -

Saoirse Harkin
TémanyitásTárgy: Saoirse HarkinHétf. Márc. 05, 2018 11:20 am
Saoirse Harkin
I saw the world from the stars' point of view, and it looked unbearably lonely
melissa benoist
27
ír
dolgozó
írország
1991. 02. 04.
biszexuális
egyedülálló

A neutroncsillagok szupernóvák maradványai, rendkívül sűrű anyaggolyók, amelyekben nagyjából egy naptömegnyi anyag zsúfolódik össze egy nagyvárosnyi átmérőjű térrészbe. A szavak semmit sem jelentettek, csupán betűk halmaza volt egy képeskönyvben, mégis újra és újra átolvasta őket, hátha felfedik titkaikat, hátha értelmet tud társítani nekik. Azonban, bárhogy forgatta a könyvet, bárhogy szuggerálta tekintetével a fekete fehér lapokat, bárhogy vonta össze szemöldökét, hogy kiráncosodjon az orra, nem látott beléjük többet, mint egy értelmetlen mondatot. Igaz, csupán a képekért vette ki a könyvtárból, mert olyan csodálatosak voltak, ahogy a fényes csillagokat, és a furcsa gömbölyű dolgokat ábrázolták, szinte festményszerűen, hogy muszáj volt közelebbről is tanulmányoznia. De kérdések kezdtek gyarapodni a fejében, melyek csak nyomultak előre, megállíthatatlanul.
Kérdések, melyekre egy egyszerű fejrázás, vagy a Biblia kézbevétele nem tudott választ adni, és amelyek folyamatosan ott szorongtak fejében. Zizegtek a fülébe, mint a méhecskék, nem hagyták aludni, és éjjel, mikor kitekintett az ablakán keresztül az sötét, csillagokkal teli égre, más sem járt a fejében csak a megoldásokra való törekvés. Mint egy gépezet, kattogtak a fejében a vaskerekek. Megállíthatatlanul, egyenesen előre. Az egyetlen gond csupán a vallás és a szülei voltak. A kettő külön nem jelentett volna gondot, hiszen a szülei megértőek és támogatóak, a vallással pedig nincs semmi baja, elfogadja azt, és nem tagadja se Buddha, se Jézus létezését, mégsem hisz benne feltétlenül. Ellentétben a szüleivel, akik mindig is dogmatikusan tanították gyermekeiket a hit követésére. És ezt ő is így tette... egy darabig.

❖❖❖

Tizenöt éves volt, mikor legkedvesebb fizikatanára egy könyvet csúsztatott az orra alá egy papírlappal együtt, melyen csak annyi állt: Sose hagyd abba kérdezést. Jó darabig rejtegette a könyvet, és éjszakánként a zseblámpa fényénél tanulgatta, hogy távolodnak egymástól a csillagok, és miképp jöttek rá a tudósok, hogy az univerzum egyre csak tágul. Hogy hogyan lesz a vörös törpékből fehér törpe - vagyis egy haldokló csillag, a csillagfejlődés végső stádiuma.
Innentől kezdve pedig nem volt megállás, tudta mit akar, hogy egyetemre akar menni és tanulni akar, amíg csak fér a fejébe tudás, - de lehetőleg tovább, hisz az emberi elme nem telhetetlen - hogy az állát mindig felfelé akarja emelni, és a szemei a csillagokat kutassák.
- Kincsem, szállj le a földre, vagy legalább a fejedet vedd ki a felhők közül. A tudományok nem lányoknak valók. - az anyja hangja kedves volt, mégis volt benne valami nem oda illő. Valami, ami parancsoló volt és kissé nyers. Épp a jelentkezési lapja felett ültek, és a helyeken vitatkoztak, amiket be kéne írni. Még teljesen üres volt a papír, de Ő már tudta, mit akar és hova. Mindig is tudta, és az, hogy az anyja tekintete megrovó volt, csak még jobban megerősítette.
- Dehogyisnem anya, hisz ott van Marie Curie vagy Lise Meitner, de ott van még a legkorábbi, Hüpatia is az ókorból. Látod? Kapásból tudtam hármat. - olyan erősen szorongatta a tollat kezében, hogy ujjai fájdalmasan pirosodtak be. Szinte égett, annyira szerette volna már végre beírni, hogy hová akar menni.
- Saoirse Harkin, ne legyél ilyen akaratos lány. - az összevont szemöldök sosem jelentett jót az anyjánál, és a lány direkt leutánozta azt. A feszültség a két nő között egyre csak nőtt. Olyasféle harc volt ez, mely ha most eldől, mindent megpecsétel.
- Anya, kérlek, én ezt szeretném. - egyikük sem mozdul, meredten néznek egymásra, de nem fordulnak el, mintha a farkasszemet nézés megoldhatná a problémát. Végül az anya elpillant, kihúzza a széket maga alól és feláll. Megigazítja csipkés ruháját, mely pontosan takarja mellkasának minden egyes négyzetcentiméterét, majd még egy utolsó, lesújtó pillantást vet a lánya felé mielőtt kilépne az ajtón.
Saoirse kezei megremegnek, ahogy próbálja szépen leírni az iskola nevét, próbálja visszatartani feltörni készülő könnyeit, hisz felkészült arra, hogy ez lesz. Már az első pillanattól tudta hogy fel kell áldoznia valamit az álmaiért.
Ettől persze nem lett jobb.

❖❖❖

- Az … Az idő nem egy lineárisan előrefelé haladó, determinált entitás. Ez egyszerre létezik minden stádiumában, és ti csak azért gondoljátok abszolútnak, és teljesnek, mert az egyikben éltek. De az igazság az, hogy több van belőle és össze-vissza kanyarog, előre-hátra is létezik egyszerre. Mintha... mintha egyszerre látnátok egy érem két oldalát, de nem laposan, hanem domborítva. - mély levegőt vesz, ahogy befejezi mondanivalóját és körülnéz a tekinteteken. Az apja úgy nézett ki, mint aki csak most ébredt fel, szemei nagyok, és kerestek valamit. Az anyja szemeiből nem tud kivenni semmit, hisz azok éppen másfelé tekintenek, a kezében lévő magazin lapjait szuggerálják, mintha abból ki tudná olvasni a megfejtést.
Kényelmetlenül ficánkolni kezd a székén, majd négyzet alakú rubrikákra pillant a keresztrejtvény füzetben, ami apja előtt van. - Szóval, mi is volt a kérdés? Bocsánat, azt hiszem, kicsit elmentem mellette.
Apja pedig egy torokköszörülés után felteszi neki a megoldatlan kérdést, mely egy hárombetűs szóról szólt, aminek köze van az időhöz. Valószínűleg így sikerül egy témára asszociálnia, ami sokszor megesik.

❖❖❖

❖ Neve kiejtése: Ször-Sa, amit általában rosszul ejtenek ki, de már rég belefáradt kijavítani a külföldieket, és megtanult hallgatni szinte mindenre.
❖ Laktózérzékeny, ezért kiskorában kerülnie kellett a tejtermékeket, de hál istennek azóta fejlődött az orvostudomány, szóval elég bekapnia egy szem gyógyszer és már ehet is, amit akar.
❖ Sokszor (legalább hetente egyszer) van migrénes fejfájása, rettentő érzékeny az időjárás változásokra.
❖ Ananász a pizzán? Jöhet!
❖ Kissé, na jó, eléggé szétszórt, de mentségére legyen mondva, rettentő sok dolog jár a fejében, amiért néha inkonzisztens a beszéde.
❖ Tud, és imád is lovagolni.
❖ Még kiskorában rosszul közeledett egy lóhoz és az fejbe rúgta, de szerencsére nem lett nagyobb baja, ám a helye még mindig megtalálható a homlokán. Ha pedig megkérdezik, honnan szerezte, mindig mást mond, kiszínesíti a történetet.
❖ Gyakran megfeledkezik arról, hogy nem mindenki tudja, mit jelent a gravitációs perturbáció.
foglalkozás ❖ asztrofizikus 

hobbi ❖ csillaglesés, olvasás, lovaglás, netflix,  

becenév❖ Essy, Sisi, Sao

Család ❖ Avagy, apraja falva életre kel egy ír családban és annak sokszínűségével bearanyozza napjaim... vagy épp tönkreteszi, mikor hogy.

Maja Harkin (jóanyám) - Az első leány gyermek voltam, így anyu engem próbált bevonni a főzés és takarítás rejtelmeibe, hogy hogyan kell rendesen tésztát gyúrni a kenyérhez, és miképp kell rendesen letérdelnem az ágyam mellé, mikor este elmondom az imádságot. Hamar kiderült, hogy a háziasszony élet nem igazán az én asztalom, a kezeimet pedig nem a tészta gyúrásra találták ki, hanem, hogy tollat (vagy éppen billentyűzetet) ragadjak. A térdelés még éppen csak ment, de mikor már olyan kérdéseket kezdtem feltenni anyunak, hogy mégis miért ragyog a nap, hogy azok a fényes pontok az égen, hogyan keletkeznek, eléggé megakadt a tudás. Sosem mondtam, hogy nem hiszek a Mindenható létezésében, hiszen semmi sem zárja ki, mégis úgy érzi, hogy a munkámmal megszentségtelenítem a tanításait. Csak mostanában kezdünk egymás felé újra nyitni.
Billy Harkin (édesapám) - Ő volt az első, aki könyvet adott a kezembe, és mindig felrakott a nyakába, mikor kimentünk a vásárba, vagy csak sétálni mentünk az erdőbe. Most már ugyan nem tudok a nyakába csimpaszkodni, de ez nem jelenti azt, hogy ne ölelném meg mindig, mikor találkozunk. Még mindig ott van a garázsában a toboz gyűjteményem, ami gyermekkori hóbortom volt. Egy kicsit elfogadóbb, mint apám, de sosem kérdez rá, hogy épp mit csinálok, kerüli a témát, ami bánt, de ráhagyom.

Ryan Harkin (bátyám) - Mi vagyunk a két legidősebb a családban, már egyikünk sem gyerek, de én még mindig így érzem néha magam, mikor ott vagy. Nem kérdés, sokkal érettebb vagy, mint én, de ettől függetlenül meglepően jól tudunk beszélni, bármiről.
Ellie Harkin (húgom) - Az első húgom, és nincs is sok idő közöttünk. Imádtam, amikor rám bíztak anyák, de gyorsan kiderült, hogy te sokkal jobb vagy abban, hogy másokkal gondoskodj, mint én, így hamar lekerültem a bébiszitterkedős listáról. Mindig is felnéztem rád a türelmed miatt.
Rebecca Harkin (húgom) - Nem vitás, volt kitől tanulnod az akaratosságod, hiszen én is pont ilyen vagyok. És oh, hogy mindig is mennyire irigyeltem a vörös fürjeidet! De ne aggódj, sosem fogom levágni, még akkor sem, ha kiskorodban ezzel ijesztgettelek, mikor nem etted meg a zöldséget a tányérodon.
Finnick Harkin (öcsém) - Kiskorodban vörös kerti törpének hívtalak, azóta felnőttél ugyan, de a telefonomban még mindig így szerepelsz. Szeretem a zenédet hallgatni és fel vagyok háborodna, ha nem nekem küldöd el először a demóidat.
Meabh Harkin (húgom) - Imádom a főztödet, az összeset, és voltál olyan kedves, hogy néha kifejezetten laktózmentes dolgokat csináltál, mert tudod, hogy nem bírja a gyomrom. Cserébe pedig szülinapodra beírattalak egy főző suliba, ami heti kétszer van.
Maisie Harkin (húgom) - Sokkal menőbb vagy, mint én valaha is leszek, és csak remélni tudom, hogy azért, mert jobban szereted a kosárlabdát, mint a reggeli templomba járást anyuék nem raknak rád túl nagy nyomást, mint anno velem is tették.
Noah Harkin (öcsém) - Mikor hazahoztál egy törött szárnyú madarat és vigyáztál rá, amíg fel nem épült igazán felnéztem rád, hisz nem sok kortársad tette volna meg ugyanezt. Azért, arra megkérlek, hogy legközelebb a pókok maradjanak a helyükön és ne kerüljenek be a szobámba.
Patrick Harkin (öcsém) - Büszkén viseled a legkisebb fiú testvér címét, ami biztosan nem lehet könnyű, de hé, mi volt valaha könnyű a mi családunkban?
Alice Harkin (öcsém) - A legkisebb vagy, és téged ismerlek még a legkevésbé, hisz a személyiségednek van még hova fejlődni, de próbálok ugyanolyan támogató lenni, mint a többiekkel, valamint memgutatni a világot, amit anyáék nem mernek.
sz. ❖ 20+ ❖ nincs
dolgozó

avatar
Hozzászólások száma :
2

reagok :
0

Csatlakoztam :
2018. Mar. 05.

Korom :
27

Tartózkodási hely :
∞ ireland

Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Saoirse HarkinPént. Márc. 09, 2018 1:13 pm
gratulálunk, elfogadva!

welcome aboard

Légy üdvözölve az oldalon Saoirse!  

A karakterlapoddal mindent rendben találtam, igazán érdekes olvasmány volt, szép fogalmazással megfűszerezve, úgyhogy utadra is engedlek, irány foglalózni utána pedig tiéd a játéktér!
Admin

avatar
Hozzászólások száma :
60

reagok :
111

Csatlakoztam :
2017. Nov. 24.

Tartózkodási hely :
stuck in the pages

Felhasználó profiljának megtekintése

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heart of Europe :: utazás Európába :: elkészült karakterlapok-
Ugrás: